Historie oblíbených mokasín sahá do časů svobodných indiánů

Mokasíny – jednoduché, pohodlné, elegantní. Jejich historie sahá hluboko do minulosti, až k původním obyvatelům Severní Ameriky. V závislosti na tom, o jaký indiánský kmen šlo, se lišil vzhled těchto bot. Mokasíny kmenů z východních lesů byly měkké a nízké s jemně vyšitou špičkou, mokasíny prérijních indiánů měly naopak tvrdší podrážku, aby chránily chodidla před ostrými kameny. Některé kmeny mokasíny zdobily korálky, jiné výšivkami, nebo zvířecími motivy. Mokasíny však měly společné to, že je indiáni vyráběli z jelení, bizoní, nebo losí kůže.

S příchodem evropských osadníků do Severní Ameriky se mokasíny postupně začaly šířit i do Evropy. Kolonisté si rychle všimli jejich praktičnosti – mokasíny byly lehké, snadno vyrobitelné a pohodlné na nošení. V průběhu 19. století se mokasíny postupně přizpůsobovaly evropskému vkusu. Změnily se materiály, konstrukce i střihy. Původní šité podrážky byly nahrazeny pevnějšími, často gumovými podrážkami, a design se přizpůsobil městskému stylu. Výsledkem byly mokasíny, jak je známe dnes.

Mokasíny nechybí ani v letošní kolekci Deichmann. Představí se ze své elegantní, ležérní i lehce sportovní stránky. Tento rok jim vládnou neutrální barvy, které se hodí k většině jarních outfitů. Stačí zvolit model, který dokonale vystihne váš styl.

Základem zůstává klasika inspirovaná pánským šatníkem. Minimalistické siluety v béžových odstínech, v černé či tmavě modré, doplněné jemnou kovovou přezkou, jsou sázkou na jistotu.

Osobitý vzhled vám dodají poutavé perforované modely, které jsou ideální do teplejších slunečních dnů. Neopouští nás ani trend robustních chunky mokasín na vyšší profilované podešvi. Dodají outfitu moderní neotřelý vzhled.

Pro volnočasové aktivity jsou perfektní volbou slip-on mokasíny ve sportovním stylu. Lehoučké jako pírko, prodyšné, na komfortní podešvi – ideální pro aktivní jarní den. Noste je k džínům, business kostýmku, nebo k jarním šatům.

Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
156 x [10%]
Hospoda/hostinec
144 x [9%]
Pivnice
160 x [11%]
Vinárna
140 x [9%]
Kavárna
161 x [11%]
Čajovna
144 x [9%]
Bar
158 x [10%]
Bistro
152 x [10%]
Rychlé občerstvení
158 x [10%]
Cukrárna
143 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1516

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru