Domů Sport

Piquet v Praze: Že by další slavné jméno v Charouzově stáji?

Asi neexistuje motoristický fanoušek, který by neznal příjmení Piquet. Přijde vám to podivné a říkáte si, že trojnásobný mistr světa formule 1 už přeci dávno nejezdí? Máte pravdu, v hotelu Ambassador Zlatá Husa se ubytoval jeho mladší syn Pedro. Syn mistra světa Nelsona Piqueta teď dorazil do Prahy, aby zde jednal se stájí Sauber Junior Team by Charouz o smlouvě na příští sezónu FIA Formule 2.

Příjmení Piquet je ve světě formulí dobře známe. Aby také ne, tři tituly mistra světa se rozhodně počítají. Tradice velkého mistra je, zdá se, zachována. Jeho syn Nelson to dotáhl až do formule 1, když byl v angažmá u Renaultu. Nyní váli ve Formuli E. Rodinný prapor drží i jedenadvacetiletý Pedro Piquet. Už dokázal vyhrát brazilský šampionát F3 (2014 a 2015), poslední dvě sezóny hájil barvy stáje Trident GP3 Series (celkově 5.), resp. FIA F3 Championship (celkově 6.). 

Další postupný krůček do F1 se tedy dal očekávat. Věříme, že Pedro ho oficiálně udělá v Praze, a opravdu podepíše smlouvu se Sauber Junior Team by Charouz a příští rok tak pojede šampionát Formule 2. „Věříme, že Pedro jednou bude velkým závodníkem stejně, jako jeho otec. Určitě bychom proto byli rádi, kdyby za nás startoval. Ale zatím to jsou jen spekulace,“ říká majitel stáje Antonín Charouz. Podle našich informací bydlí Pedro na české Champs Élysées v jednom z nejlepších tuzemských hotelů Ambassador Zlatá Husa, který je samozřejmě hodný takto slavného jména.

Foto: Facebook a Hotel Ambassador Zlatá Husa

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
59 x [12%]
Věrnost
50 x [10%]
Velkorysost
50 x [10%]
Laskavost
47 x [9%]
Spolehlivost
50 x [10%]
Zásadovost
51 x [10%]
Poctivost
50 x [10%]
Dostatek pozornosti
57 x [11%]
Sebedůvěra
48 x [9%]
Smysl pro humor
48 x [9%]

Celkem hlasovalo : 510

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru