Nahrávám...


Vydejte se po gastronomické cestě za pečetěmi Zlatých lvů

S nárůstem zájmu o gastronomii se zvyšuje zájem o vyhledávání kvalitních restaurací, kde nás mohou čekat skvělé kulinární zážitky. Projekt s názvem Nejlepší restaurace je tím nejlepším rádcem.  Nic Vám tedy nebrání vstoupit do světa Zlatých lvů. 

Vyhlášení nejlepších restaurací pro rok 2019 se konalo 28. listopadu 2018 ve Francouzské restauraci Art Nouveau. 

Připravovaný ročník 2019 překonává poprvé hranice Prahy a je oficiálně prvním celorepublikovým hodnocením zážitkových restaurací. Na konci listopadu vychází nejnovější výběr nejlepších českých i moravských restaurací, z nichž ty nejšpičkovější získají prestižní ocenění od jednoho do tří Zlatých lvů. Tři Zlatí lvi jsou zárukou neobyčejného zážitku, dva slibují vrcholnou gastronomii a jeden výbornou kuchyni.

Autoři prestižního tuzemského projektu publikují výsledky nezávislého hodnocení restaurací vždy pro nadcházející kalendářní rok a doplňují tak mezinárodně uznávané údaje michelinského průvodce. Víc než pět desítek nezávislých hodnotitelů pravidelně navštěvuje nejlepší restaurace a na základě jednotné metodiky hodnotí podniky z pohledu kvality a estetiky nabízených pokrmů, úrovně obsluhy, útulnosti, originality, vybavenosti interiéru a dalších důležitých atributů. Zlatí lvi tak přehledně navádějí fanoušky té nejkvalitnější gastronomie do pečlivě vybraných a ohodnocených restaurací v Praze i na dalších místech naší vlasti.

Příznivci zážitkové gastronomie tak získají po publikacích Nejlepší pražské restaurace 2015, 2016, 2017 a 2018 do své sbírky nový, tentokrát celorepublikový přírůstek. Jenom připomeňme, že některé ročníky se dočkaly také anglické jazykové mutace a celkový náklad přesáhl 30 000 výtisků.

Více informací: www.toplifeczech.cz

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, to byl původní plán. Nakonec jsem se rozhodla, že do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna... Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně, ale dnes už vím, že překročím i hranice staré dobré Evropy. 

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, v loňském roce jsem se s mojí Zuz vydala do Dublinu (tedy ono to bylo naopak), navštívila jsem  Bratislavu a opět s mojí Zuz jsme prošly Andalusii a byly jsme také ve Varšavě. 

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

NA CO SI VŽDY SI VŽDY UDĚLÁTE ČAS?

Na kávičku
3 x [8%]
Na cigárko
4 x [11%]
Na rodinu
3 x [8%]
Na kamarády
4 x [11%]
Na nákupy
3 x [8%]
Na své koníčky
5 x [13%]
Na odpočinek
8 x [21%]
Na cestování
2 x [5%]
Na uklízení
3 x [8%]
Na návštěvu občerstvovacího zařízení
3 x [8%]

Celkem hlasovalo : 38

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru