Nahrávám...


Vydejte se po gastronomické cestě za pečetěmi Zlatých lvů

S nárůstem zájmu o gastronomii se zvyšuje zájem o vyhledávání kvalitních restaurací, kde nás mohou čekat skvělé kulinární zážitky. Projekt s názvem Nejlepší restaurace je tím nejlepším rádcem.  Nic Vám tedy nebrání vstoupit do světa Zlatých lvů. 

Vyhlášení nejlepších restaurací pro rok 2019 se konalo 28. listopadu 2018 ve Francouzské restauraci Art Nouveau. 

Připravovaný ročník 2019 překonává poprvé hranice Prahy a je oficiálně prvním celorepublikovým hodnocením zážitkových restaurací. Na konci listopadu vychází nejnovější výběr nejlepších českých i moravských restaurací, z nichž ty nejšpičkovější získají prestižní ocenění od jednoho do tří Zlatých lvů. Tři Zlatí lvi jsou zárukou neobyčejného zážitku, dva slibují vrcholnou gastronomii a jeden výbornou kuchyni.

Autoři prestižního tuzemského projektu publikují výsledky nezávislého hodnocení restaurací vždy pro nadcházející kalendářní rok a doplňují tak mezinárodně uznávané údaje michelinského průvodce. Víc než pět desítek nezávislých hodnotitelů pravidelně navštěvuje nejlepší restaurace a na základě jednotné metodiky hodnotí podniky z pohledu kvality a estetiky nabízených pokrmů, úrovně obsluhy, útulnosti, originality, vybavenosti interiéru a dalších důležitých atributů. Zlatí lvi tak přehledně navádějí fanoušky té nejkvalitnější gastronomie do pečlivě vybraných a ohodnocených restaurací v Praze i na dalších místech naší vlasti.

Příznivci zážitkové gastronomie tak získají po publikacích Nejlepší pražské restaurace 2015, 2016, 2017 a 2018 do své sbírky nový, tentokrát celorepublikový přírůstek. Jenom připomeňme, že některé ročníky se dočkaly také anglické jazykové mutace a celkový náklad přesáhl 30 000 výtisků.

Více informací: www.toplifeczech.cz

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Půlstoletí na tomto světě si žádá, abychom opustili hluboce vyjeté koleje, některé zvyky, zřekli se povinností, které jsme na sebe ušili a jsou naším bičem... 
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale do téhle chvíle rozhodně ne cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně  Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

CHOCOLAND

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
43 x [14%]
Hovězímu
34 x [11%]
Vepřovému
26 x [9%]
Krůtímu
27 x [9%]
Jehněčímu
26 x [9%]
Sladkovodním rybám
28 x [9%]
Mořským rybám
35 x [11%]
Mořským plodům
28 x [9%]
Jinému druhu masa
30 x [10%]
Maso nejím
28 x [9%]

Celkem hlasovalo : 305

O BOURBONU

Musí být vypálen na území USA 

˜ Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice

˜ Minimální doba zrání jsou dva roky

˜ Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě

˜ V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 

˜ V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 

˜ Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 

AKTUALITY
JDI nahoru