Máte ve svém jídelníčku burger z červené čočky?

Burger z červené čočky je malý nutriční zázrak, který je ideální nejen pro vegetariány a všechny, kteří chtějí odlehčit svůj jídelníček. 

Ingredience na 4 porce

  • 200 g čočky červené celé Menu Gold
  • 60 g rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 100 g cibule
  • 120 g cizrnové mouky
  • 120 g uvařené červené řepy
  • 200 g mozzarelly
  • 2 rajčata
  • 1 salát
  • 250 g zakysané smetany
  • 120 ml olivového oleje
  • Snítka tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • 4 bulky

Postup

  1. Čočku zalijeme studenou vodou a dáme přes noc do lednice.  Druhý den ji slijeme a řádně propláchneme. Přidáme protlak, česnek, sůl, pepř a tymián a rozmixujeme tyčovým mixérem.
  2. Přidáme vejce, najemno nakrájenou cibuli a dle potřeby dohustíme cizrnovou moukou.  Tvarujeme placky, které na rozehřátém oleji opékáme z obou stran na mírném ohni cca 3-4 minuty.
  3. Uvařenou a oloupanou řepu, mozzarellu a rajčata nakrájíme na tenké plátky. Salát namočíme na 5-10 minut do studené vody, natrháme na listy a pečlivě osušíme. Zakysanou smetanu vymícháme se lžící olivového oleje, lístečky tymiánu, dle chuti osolíme a opepříme.
  4. Bulky na burgery rozřízneme a obě vnitřní strany potřeme ochucenou smetanou. Dovnitř vložíme burger a na něj vrstvíme nakrájenou zeleninu a sýr.
Termo lahev Fizz&Go COOL

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
180 x [10%]
Josefína Bakošová
156 x [8%]
Dominik Navrátil
402 x [21%]
Machač
158 x [8%]
Iveta Řádková
148 x [8%]
Lucie Marim
153 x [8%]
Luděk Šmehlík
168 x [9%]
Klára Nademlýnská
168 x [9%]
Beáta Rajská
165 x [9%]
Miroslav Michael Knot
177 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1875

POČASÍ
Vysoké Tatry
Facebook

JDI nahoru