Máte ve svém jídelníčku burger z červené čočky?

Burger z červené čočky je malý nutriční zázrak, který je ideální nejen pro vegetariány a všechny, kteří chtějí odlehčit svůj jídelníček. 

Ingredience na 4 porce

  • 200 g čočky červené celé Menu Gold
  • 60 g rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 100 g cibule
  • 120 g cizrnové mouky
  • 120 g uvařené červené řepy
  • 200 g mozzarelly
  • 2 rajčata
  • 1 salát
  • 250 g zakysané smetany
  • 120 ml olivového oleje
  • Snítka tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • 4 bulky

Postup

  1. Čočku zalijeme studenou vodou a dáme přes noc do lednice.  Druhý den ji slijeme a řádně propláchneme. Přidáme protlak, česnek, sůl, pepř a tymián a rozmixujeme tyčovým mixérem.
  2. Přidáme vejce, najemno nakrájenou cibuli a dle potřeby dohustíme cizrnovou moukou.  Tvarujeme placky, které na rozehřátém oleji opékáme z obou stran na mírném ohni cca 3-4 minuty.
  3. Uvařenou a oloupanou řepu, mozzarellu a rajčata nakrájíme na tenké plátky. Salát namočíme na 5-10 minut do studené vody, natrháme na listy a pečlivě osušíme. Zakysanou smetanu vymícháme se lžící olivového oleje, lístečky tymiánu, dle chuti osolíme a opepříme.
  4. Bulky na burgery rozřízneme a obě vnitřní strany potřeme ochucenou smetanou. Dovnitř vložíme burger a na něj vrstvíme nakrájenou zeleninu a sýr.
Termo lahev Fizz&Go COOL

World Burger Tour 2025

BLOG/ČEK

„Nikdo z nás nikdy nespočítá, nevyčísli, nezjistí, kolik měl v životě štěstí. Mnohé okamžiky ani nepostřehneme, a přitom rozhodly o našem životě…“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
40 x [10%]
Hospoda/hostinec
34 x [9%]
Pivnice
40 x [10%]
Vinárna
38 x [10%]
Kavárna
40 x [10%]
Čajovna
34 x [9%]
Bar
42 x [11%]
Bistro
37 x [10%]
Rychlé občerstvení
42 x [11%]
Cukrárna
36 x [9%]

Celkem hlasovalo : 383

Revalid Skin Care

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru