Letní menu bez pecek: Osvěžující recepty s melounem Bouquet

Když se spojí šťavnatost bezpeckového melounu Bouquet s nápaditými kombinacemi chutí, vznikne menu, které je lehké, svěží, a přitom překvapivě pestré. Ať už chystáte letní brunch, večerní posezení s přáteli nebo slavnostní pohoštění na zahradě, tahle čtveřice receptů zaujme od prvního sousta. Slané jednohubky v šunkovém kabátku, pečený hermelín s pikantním melounem, melounovo okurkový salát i chlazené poháry jako sladká tečka – každý z chodů staví na plné chuti melounu Bouquet, který neobsahuje téměř žádná semínka, takže se s ním pracuje snadno a bez zdržování.

Bezpeckový meloun Bouquet si skvěle rozumí se slanou chutí – tento recept je toho důkazem. Šťavnaté kostky melounu zabalené v plátcích kvalitní šunky tvoří ideální chuťový kontrast a zároveň elegantní jednohubku, která se skvěle hodí jako stylový předkrm nebo rychlé občerstvení na každou oslavu. Budete potřebovat:

  • 1 vodní meloun Bouquet
  • 20 plátků schwarzwaldské šunky
  • listový salát podle chuti
  • olivový olej
  • citronovou šťávu
    sůl, pepř

Meloun nakrájejte na obdélníčky. Každý zabalte do plátku šunky a sepněte párátkem. Poté na trošce oleje opečte ze všech stran dozlatova. Listový salát pokapejte olejem, citronovou šťávou, osolte a opepřete. Rozdělte na talíře a přidejte opečené šunkovo-melounové kousky.

Krémový sýr a svěží meloun? Netypické spojení, které překvapí a nadchne. Hermelín ogrilovaný dozlatova dostává s pikantní melounovou salsou úplně nový rozměr. Bezpeckový meloun Bouquet v něm zajistí dokonale sladkou rovnováhu k ostrému chilli a výraznému sýru – ideální jako zajímavý chod na večírek nebo originální lehká večeře. Nachystejte si:

  • 300 g vodního melounu Bouquet
  • 4 hermelíny
  • 1 chilli papričku
  • salát podle chuti
  • sůl, pepř

Každý sýr zabalte do alobalu. Vyskládejte na gril nebo do trouby. Meloun nakrájejte na kostičky a rozmačkejte vidličkou. Dejte do rendlíku, přidejte nasekanou chilli papričku, sůl, pepř a krátce povařte, aby se část tekutiny odpařila a rozmačkaná dužina zůstala. Poté rozbalte sýr, dejte na talíř, ostrým nožem nakrojte, aby mohl vytékat a přidejte melounovou omáčku. Jednoduchý, lehký a neodolatelně osvěžující. Spojení křehké okurky a sladkého melounu Bouquet vytváří ideální salát do horkých dnů – doplněný o chuťově výrazné bylinky a kapku citronu se skvěle hodí jako příloha ke grilu, ale obstojí i jako samostatný letní chod. Připravte si:

  • 1 malý vodní meloun Bouquet
  • 1 salátovou okurku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • hrst máty
  • malou hrst koriandru
  • špetku soli
  • špetku pepře

Salátovou okurku nakrájejte na kolečka a ty pak na poloviny nebo čtvrtiny. Meloun nakrájejte na kostičky. Dejte do mísy. Přidejte špetku soli, pepř, citronovou šťávu a nasekané bylinky. Vše opatrně promíchejte a nechte vychladit. Sladká tečka na závěr, která potěší děti i dospělé. Chlazené melounové poháry z bezpeckového melounu Bouquet kombinují jemnost, šťavnatost a hravost v jednom skleničkovém dezertu. Stačí trocha fantazie a pár surovin a rázem máte dokonalý letní dezert. Budete potřebovat:

  • 1 vodní meloun Bouquet
  • 600 g zakysané smetany
  • 100 g tmavé čokolády
  • 2 lžíce másla
  • nasekané ořechy
  • limetkovou šťávu

Zakysanou smetanu rozdělte do 4 misek. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni a přidejte k ní máslo. Až se máslo rozpustí, promíchejte ho s čokoládou. Směs pak nalijte k zakysané smetaně ve skleničkách. Poté do pohárů přidejte na kousky nakrájený meloun a nasekané ořechy. Nakonec vše pokapejte limetkovou šťávou.

Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost Anecoop, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 70 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými jakostními předpisy.

Více informací najdete na www.nejlepsimelouny.cz nebo na Instagramu a Facebooku

Melouny Bouquet jsou k dostání od konce dubna v supermarketech Kaufland, Globus, Albert a ve vybraných maloprodejnách.

Termo lahev Fizz&Go COOL

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
183 x [10%]
Josefína Bakošová
159 x [8%]
Dominik Navrátil
409 x [21%]
Machač
160 x [8%]
Iveta Řádková
150 x [8%]
Lucie Marim
155 x [8%]
Luděk Šmehlík
171 x [9%]
Klára Nademlýnská
172 x [9%]
Beáta Rajská
168 x [9%]
Miroslav Michael Knot
180 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1907

POČASÍ
Vysoké Tatry
Facebook

JDI nahoru