Když začne festival Life! rozpohybuje celé Brno

Festival Life! vypukne na brněnském výstavišti 8. listopadu a potrvá celé 3 dny a tradičně rozpohybuje celý areál. Návštěvníkům jeho už 18. ročník přinese opět mnoho nových impulsů a inspirace. Vyzkoušet si můžete desítky sportovních disciplín, fandit, bavit se, nakupovat či zdolávat taneční rekord.

Family Hall, oblíbený pavilon sportovních aktivit pro rodiny s dětmi najdete v pavilonu Z. Vejde se sem pohodlně headis včetně finálových turnajů, ale i hokej, florbal, basketbal, ragby, nafukovací atrakce boot camp, veslařské trenažery, šestimetrová plachetnice, lezecká dětská stěna HUDY i jízda zručnosti pro děti 6-12 let s názvem Bezpečně na kole. Nejde však o jediné sportoviště určené i dětem. Odvážnější si mohou vyzkoušet lanové centrum či barmský most. DATART Life! připravil v hale G2 dráhu pro elektrická autíčka, fotbálek, parkurovou zónu a program Policie pro děti. Těm nejmenším bude vyhrazen i oficiální dětský koutek s hlídáním. Na pátek je připraven program se známými sportovci a olympioniky SPORT Life! pro mládež. V sobotu ve 14:40 v pavilonu A1 začne oblíbená Youtuberská show a bude pokračovat účastí youtuberů na tanečním rekordu. Přijede Fatty Pillow se svým parťákem Michalem Holánem, Anička Šulc a House.

SPORT Life RUN, oblíbený běžecký závod, odstartuje na výstavišti v sobotu v 10 hodin. Letos přivede účastníky i do pavilonů Z a C, kterými se bude probíhat. Trať dlouhá celkem 7 kilometrů povede jak po hladkém povrchu, asfaltu, trávě a štěrku. Uskuteční se i dětské závody pro nejmladší fanoušky v běhu. Novinkou letošního Life! bude známý překážkový běh GLADIÁTOR RACE, typ RUN s lehčí obtížností 4+ překážek na kratší vzdálenosti. Na neobvyklou trasu se můžete vydat v neděli, bude začínat u Kongresového centra, finišem pro účastníky pak bude brněnský Velodrom. Kromě hlavního závodu jsou připraveny i atraktivní kategorie KIDS a FUN. 

Taneční rekord má letos novou tvář! K ambasadorovi Ondřeji Sokolovi se přidává půvabná moderátorka Lucie Borhyová. Společně s dalšími osobnostmi ze světa sportu, zábavy, tance a hlavně s návštěvníky se pokusí v sobotu pokořit loňský rekord - tedy 2135 tančících lidí. Fanoušci nejrůznějších stylů tance si jistě nenechají ujít workshopy v sedmi studiích s tanečními lektory a uznávanými mistry tance. Zaměřené jsou jak pro pokročilé, tak pro úplné začátečníky. Během festivalu proběhne také několik tanečních soutěží a show, mezi něž patří přehlídka tanečních škol, TOP DANCE Life! SHOW - vystoupení napříč tanečními styly, GALA tanečních konzervatoří a juniorských souborů či Ballet & Contemporary GALA - představení profesionálních divadelních souborů.

Elektrokola, elektrokoloběžky, klasická kola silniční, horská, závodní, dětská, dámská a vše pro cyklistiku nabídne nový projekt BIKE Life! Kola se tak na výstaviště vrací po sedmi letech a najdete je v pavilonu V.

IN-JOY Life! je určen pro milovníky počítačových her. Game Hall najdete v pavilonu B. Kromě nejnovějších her, herních konzolí a počítačů přijde i adrenalínový zážitek při sledování Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách a Samsung Mistrovství ČR v  mobilních hrách. Nejlepší týmy z celé republiky se už kvalifikují do finále! Fanoušci nejnovější elektroniky si jistě nenechají ujít zábavní haly G1 a G2, které hostí projekt DATART Life! Pro návštěvníky bude připraven barber shop, vizážistka nebo kuchařská show. Významné místo budou zaujímat stále oblíbenější elektrokoloběžky. Zboží bude možné koupit za speciální festivalové ceny.

V pavilonu V se bude konat boulderingový závod LA SPORTIVA SPORT Life! bouldercontest 2019 třídy JUNIOR i pro veřejnost a také Memoriál Ladislava Váchy - závody škol ve šplhu na laně. V GOGEN zóně čekají návštěvníky veslařské trenažery, lanovka, lezecké stěny, kmenové lezení, imitace lezení ledů, bouldering, barmský skok, šplh, oblíbený skok do polštáře z výšky 5 m, ale také další osvětové programy, například o tejpování, zdravé výživě či testování elektrokol a elektrokoloběžek na testovací dráze, běh pro Adru. Známí skialpinisté a horolezci na pódiu seznámí návštěvníky se svými zážitky z míst jako je Patagonie,Tokyo, Peru, Bolívie, Nepál či Mont Blanc. Pavilon V bude v pátek patřit i odborníkům, začne se debatou na téma Jízdní kola a elektrokola – sport současnosti a mobilita budoucnosti, které se účastní významné instituce.  Pokračuje se prezentací českých výrobců kol s názvem CZECH MADE a závěr dne bude patřit E-bike konferenci, kde se bude hovořit i o normách a předpisech či Jaké typy e-kol se budou prodávat v EU a u nás 2020.

Adrenalinový zážitek všem přítomným přinese speciální trojitá minirampa pro freestyle VSA Xtreme, která bude mít na veletrhu premiéru. Diváci ji uvidí v pavilonu A2, kde proběhne už 7. ročník závodu MERCEDES-BENZ GRAND BMX 2019 ve Freestyle i KING OF RAMP CONTEST. V rámci festivalu se uskuteční také historicky první Mistrovství ČR v parkouru. Jde o otevřený závod pro všechny parkouristy a parkouristky z ČR i ze zahraničí, závodí se ve všech věkových kategoriích - od dětí až po seniory. Pořadatelé z České gymnastické federace připravili pro účastníky soutěž Speed-run se dvěma kvalifikačními koly a jednokolový Freestyle.  V pavilonu A2 se budou konat oblíbené Street Workout Games v několika kategoriích. Nebude chybět Acroyóga a  DeepWORK funkční trénink. Na své si přijdou také milovníci biketrialu.

Levnější vstupné pořídí návštěvníci tradičně přes online nákup na webu www.festivallife.cz. Zde se dozví také podrobnější informace o časech jednotlivých programů i o produktech či novinkách vystavovatelů sportovních potřeb a vybavení.  Areál je otevřen v pátek a v sobotu od 9 do 18 hod., v neděli pak od 9 do 17 hod. Na výstavišti souběžně s festivalem Life! probíhá Mezinárodní výstava karavanů a obytných automobilů Caravaning Brno.  

Kromě nákupu sportovních potřeb, cyklistického či outdoorového vybavení i elektroniky především mimořádný zážitek při nejrůznějších kláních nebo v jednotlivých sportovištích. Letos se očekává velký zájem, jelikož novou festivalovou sekcí je cyklistika a projekt se rozšířil i o dvě zábavní haly DATART Life!

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
368 x [13%]
Aperol spritz
258 x [9%]
Cuba Libre
270 x [9%]
Piňa Colada
258 x [9%]
Daiquiri
260 x [9%]
Margarita
360 x [13%]
Cosmopolitan
277 x [10%]
Mai-Tai
283 x [10%]
Whiskey sour
255 x [9%]
Pisco sour
266 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2855

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru