- Studentská pečeť slaví 50 let: Nový kabát pro čokoládovou legendu

Studentská pečeť spojuje kvalitní čokoládu s jedinečnou směsí ingrediencí. Původně šlo o kombinaci sušeného ovoce, ořechů a želé, která se postupně stala unikátem bez světové obdoby. Dnes patří značka mezi tři nejprodávanější čokolády na českém i slovenském trhu. V olomouckém závodě Nestlé Zora se letos vyrobilo více než dvanáct milionů kusů.

K příležitosti padesátého výročí si značka nadělila nový vizuální styl. Design obalů vychází z původního návrhu z roku 1975, který byl přepracován do moderní podoby. Nový vzhled nejen připomíná historické kořeny, ale zároveň lépe odpovídá požadavkům současného trhu a digitálních médií.

Příběh Studentské pečeti začal v roce 1975 nápadem obohatit čokoládu o takzvaný studentský mix – arašídy, rozinky a želé. Letos značka slaví významný milník a připomíná si ho ve spolupráci s českými a slovenskými influencery prostřednictvím humorného seriálu na sociálních sítích i televizní kampaně.

Podle Romana Tiefy, marketingového manažera pro tabulkové čokolády v Nestlé, je Studentská pečeť pro mnohé víc než jen sladkost. Je to kousek historie, který provází generace. Nový design obalů klade důraz na chuť a ingredience, které značku odlišují od ostatních.

Z původní hořké a mléčné čokolády s arašídy, rozinkami a želé se postupně vyvinulo široké portfolio. V roce 2025 se vyrobilo přes dva tisíce tun této čokolády. Studentská pečeť dnes nabízí šestnáct různých příchutí a patří k nejinovativnějším značkám na trhu. Mezi nejoblíbenější netradiční varianty patří pistáciová a malinová. V srpnu značka uvedla oblíbené příchutě i v menších devadesátigramových baleních.

Výroba čokolády probíhá v Olomouci s důrazem na lokální suroviny. Plnotučné i odstředěné mléko a většina cukru pochází z českých zdrojů. V rámci udržitelnosti značka letos přešla na nové obalové materiály, které výrazně snížily spotřebu obalů i využití hliníku. Studentská pečeť tak zůstává aktuální a odpovídá výzvám současné doby.

Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
134 x [10%]
Hospoda/hostinec
123 x [9%]
Pivnice
139 x [11%]
Vinárna
120 x [9%]
Kavárna
141 x [11%]
Čajovna
124 x [9%]
Bar
135 x [10%]
Bistro
130 x [10%]
Rychlé občerstvení
138 x [11%]
Cukrárna
123 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1307

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru