Minestrone: Esence italské kuchyně v jediné misce

Italská zeleninová polévka minestrone patří mezi nejbarevnější a nejchutnější klasiky středomořské kuchyně. Voní po bylinkách, je plná čerstvé zeleniny a díky fazolím i těstovinám se z ní snadno stane výživný oběd nebo večeře. S lžící parmezánu navrch se tato polévka promění v malý gurmánský zážitek. Recept připravila food blogerka Kamila Metzová.

Ingredience:

  • 2 ks mrkve
  • 2 ks brambory
  • 4 ks rajčata
  • 1 menší pevnější cuketa
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 litru vývaru
  • Olivový olej dle potřeby
  • 1 balení hotových bílých fazolí (sklenice nebo konzerva)
  • 2 hrsti drobných těstovin (orzo, tarhoňa apod.)
  • Na dochucení: sůl a pepř, bylinky (petržel, bazalka, oregano, tymián), pro pikantní chuť chilli vločky

Postup:

  1. Mrkev, brambory, rajčata, cuketu i cibuli nakrájejte na menší kostičky.
  2. Na olivovém oleji orestujte cibuli, poté přidejte mrkev a brambory. Restujte několik minut, následně přihoďte rajčata a nakonec cuketu. Cílem je, aby cuketa zůstala pevná na skus.
  3. Zalijte vývarem, přidejte česnek, osolte a vařte asi 5 minut.
  4. Do polévky přidejte scezené fazole a drobné těstoviny. Není nutné je předvařovat, stačí je nasypat přímo do polévky. Krátce povařte.
  5. Hustotu dolaďte vývarem a dochuťte bylinkami, pepřem a chilli vločkami podle chuti.
  6. Před servírováním polévku posypte jemně nastrouhaným parmezánem.

Kostičky jako od šéfkuchaře

Nejen Minestrone si žádá hromadu zeleniny nakrájené na kostičky. A právě s tím vám pomůže kuchyňský robot the Paradice™ 16 od značky Sage – a nejen u minestrone. Hravě nakrájí suroviny na kostičky, plátky či hranolky, nastrouhá i naseká s výbavou hodnou šéfkuchaře. Díky plnicímu otvoru 3 v 1 nemusíte zeleninu předem upravovat a silný 1450 W indukční motor zvládne i ty nejnáročnější úkoly. Výsledkem je dokonale připravená zelenina, se kterou bude vaše minestrone i další jídla nejen chutná, ale i krásně servírovaná.

Cena: 16 499 Kč

Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
144 x [10%]
Hospoda/hostinec
133 x [9%]
Pivnice
149 x [11%]
Vinárna
130 x [9%]
Kavárna
151 x [11%]
Čajovna
133 x [9%]
Bar
147 x [10%]
Bistro
142 x [10%]
Rychlé občerstvení
148 x [10%]
Cukrárna
133 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1410

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru