Starej Dobrej Gin – návrat ke kořenům s moderním švihem

„Když jsme před rokem poslali naši slivovici klukům z Milion+, vůbec jsme netušili, co tím odstartujeme. Chutnala jim natolik, že nás pozvali na osobní setkání do Pardubic. Tam jsme se poznali s Dominikem Cittou, známým jako Nik Tendo, a hned jsme si lidsky i profesně sedli. Z obyčejné ochutnávky se zrodila spolupráce, která vyústila v náš společný projekt – Starej Dobrej Gin,“ vypráví Viktor Ledajaks z Lihovaru Poněšice.

Gin s duší i novým rytmem

Celý příběh začal právě tou slivovicí – destilátem z rodinného lihovaru v Poněšicích, který se dostal do rukou Milion+. Nečekaně pozitivní reakce vedla k osobnímu setkání, ze kterého vzešla nejen nová energie, ale i konkrétní produkt: Starej Dobrej Gin.

Jeho název odkazuje na vůbec první recepturu, kterou lihovar kdy vytvořil. Ta byla v rámci spolupráce znovu oživena a obohacena o vanilku z Mauritia. Jemná sladkost vanilky krásně ladí s klasickými pepřovými tóny a bio citrusy, čímž vzniká gin, který spojuje poctivou tradici s moderním švihem.

Autorský projekt s jasným rukopisem

Na výsledné podobě ginu se podílel nejen Nik Tendo, ale i jeho tým. Design obalu vytvořil Andreas Gold, díky čemuž má Starej Dobrej Gin jasně autorský charakter – nejde o marketingový trik, ale o skutečný společný projekt.

Z regálů mizí rychlostí blesku

První várka 320 lahví byla pryč během jediného dne. Druhá, téměř dvojnásobná, zmizela za víkend. Jasný důkaz, že spojení řemesla a současné hudební scény má u zákazníků silný ohlas.

„Pro nás v Poněšicích je to potvrzení, že i malý rodinný lihovar může díky otevřenosti oslovit novou generaci. A zároveň ukázat, že poctivost a kvalitní suroviny nikdy nevyjdou z módy. Starej Dobrej Gin je pro nás víc než produkt – je to příběh o tom, jak se tradice a současná kultura mohou potkat v jedné lahvi,“ dodává Viktor Ledajaks.

O Lihovaru Poněšice

V srdci malé jihočeské vesnice Poněšice, kde žije jen 37 obyvatel, stojí od roku 2002 rodinný lihovar založený dědečkem Viktora Ledajakse. Dnes ho Viktor vede společně s tetou Klárou a spojuje tradiční řemeslo s moderními postupy a chutí experimentovat. Vedle klasických ovocných pálenek tu vznikají i originální speciality jako mrkvovice, rybízovice, jeřabinovka nebo giny inspirované cestami po Evropě. Každá lahev z Poněšic nese kus rodinného příběhu, technické preciznosti a lásky k poctivé práci.

Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
156 x [10%]
Hospoda/hostinec
144 x [9%]
Pivnice
160 x [11%]
Vinárna
140 x [9%]
Kavárna
161 x [11%]
Čajovna
144 x [9%]
Bar
158 x [10%]
Bistro
152 x [10%]
Rychlé občerstvení
158 x [10%]
Cukrárna
143 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1516

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru