Nejlepší cesta k jazyku vede přes živý kontakt

V globalizovaném světě je jazyk víc než jen nástroj komunikace, je to most k novým příležitostem. Sebevědomé vyjadřování v angličtině, němčině nebo třeba francouzštině dnes patří k základní výbavě každého profesionála. Při mezinárodních jednáních může správně zvolený výraz rozhodnout o uzavření smlouvy v hodnotě milionů. Jazyk je klíčem k důvěře, respektu i úspěchu. 

Okamžitá zpětná vazba a přirozená interakce, kterou nabízí osobní výuka pod vedením zkušeného lektora, umožňuje citlivě reagovat na individuální potřeby, tempo i styl učení každého studenta. Jenže v rychlém pracovním rytmu není vždy možné pravidelně docházet do učebny.  Tehdy by měly ke slovu přicházet digitální nástroje a aplikace, které nabízejí potřebnou flexibilitu. 

Jednou ze škol, která tento přístup dlouhodobě rozvíjí, je Berlitz, jazyková instituce s více než 140letou tradicí a mezinárodní působností. Berlitz metoda staví na přímé komunikaci v cílovém jazyce, bez překladu, a klade důraz na praktické situace, konverzaci a kulturní kontext.  

V České republice nabízí Berlitz kurzy angličtiny, němčiny, francouzštiny, španělštiny, italštiny i češtiny pro cizince. Výuku vedou kvalifikovaní lektoři, rodilí nebo bilingvní mluvčí, kteří studenty vedou k aktivnímu používání jazyka od prvního dne. Výuka probíhá prezenčně i online, individuálně nebo ve skupinách, a je vždy přizpůsobena konkrétním cílům studenta ať už jde o přípravu na pracovní pohovor, prezentaci, obchodní schůzku nebo vstup na nový trh. 

Znalost jazyka není jen o slovní zásobě. Je to schopnost naslouchat, reagovat a vytvářet vztahy. A právě v tom má osobní výuka stále navrch, zvlášť když ji vede škola, která jazyk vnímá jako živý nástroj pro skutečný život. 

Foto: Michal Dědič

Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
143 x [10%]
Hospoda/hostinec
132 x [9%]
Pivnice
148 x [11%]
Vinárna
129 x [9%]
Kavárna
150 x [11%]
Čajovna
132 x [9%]
Bar
146 x [10%]
Bistro
141 x [10%]
Rychlé občerstvení
147 x [11%]
Cukrárna
132 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1400

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru