Ručně vyráběné šperky z Prahy, které ctí udržitelnost

Pavlína Grofová přináší do světa šperků neotřelé spojení severské estetiky a českého řemesla. V útulné pražské dílně vznikají pod jejíma rukama ručně vyráběné náušnice, náhrdelníky či náramky z recyklovaného stříbra a zlata, autentické, udržitelné a plné příběhů.

Minimalismus, příroda, ticho a síla okamžiku,to jsou motivy, které prostupují každou kolekcí značky Grofova Design. Pavlína prožila více než sedm let ve Skandinávii a své severské zážitky a inspiraci přetvráří do osobitých, autentických šperků. Každý z nich v sobě nese otisk krajiny severu, nespoutanost i křehkou krásu.

„Na sever mě to vždycky táhlo. Žila jsem na Ålandských ostrovech, kde mi místní příroda i kultura otevřely nový pohled na svět – i na to, jak tvořit. Pochopila jsem, že v jednoduchosti se skrývá síla. A právě tu se snažím přenést i do svých šperků,“ říká Pavlína Grofová, zakladatelka značky.

Její první kolekce Berries, inspirovaná houževnatými ostružinami rostoucími i v nehostinných severských podmínkách, se stala symbolem vytrvalosti a propojení dvou světů – skandinávského i českého. Na ni navázaly kolekce Nordic Forest s tajemnou atmosférou severských lesů a Saturday Candy, hravá pocta severské posedlosti sladkostmi.

Každý šperk vzniká od návrhu až po finální tvar ručně. Pavlína pracuje s recyklovaným stříbrem a zlatem, spolupracuje s lokálními dodavateli a tvoří v duchu slow fashion a bezezbytkové výroby.

„Každý kus projde mýma rukama. Žádné sériové linky, žádné kompromisy, jen čistý design, příběh a dotek poctivého řemesla,“ dodává šperkařka.

Značka Grofova Design je určena ženám, které hledají opravdovost namísto pozlátka a rychlých trendů. Každý šperk se stává osobním talismanem pro ty, které vnímají krásu v jednoduchosti, milují přírodu a sílu okamžiku.

Více informací naleznete na https://www.instagram.com/grofova_design/?hl=cs a vidda.cz.

Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
143 x [10%]
Hospoda/hostinec
132 x [9%]
Pivnice
148 x [11%]
Vinárna
129 x [9%]
Kavárna
150 x [11%]
Čajovna
132 x [9%]
Bar
146 x [10%]
Bistro
141 x [10%]
Rychlé občerstvení
147 x [11%]
Cukrárna
132 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1400

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru