Strategická pauza: Czech Samurais vynechávají Dakar 2026, míří za novými cíli

Tým Czech Samurais, který se v uplynulých letech hned šestkrát postavil na start legendární Rallye Dakar / Dakar Classic, oznámil, že se lednového ročníku 2026 nezúčastní. Ačkoliv v dílnách Střední školy technické a řemeslné v Novém Bydžově právě probíhá kompletní renovace vozu Toyota Land Cruiser 90, za rozhodnutím nestojí technické důvody, nýbrž promyšlená strategická volba.

„Ne, nejsem zklamaná. Naopak,“ říká pilotka Ollie Roučková a dodává s úsměvem: „Těší mě, že mohu letošní Dakar Classic sledovat zvenčí. Získám tak prostor soustředit se na návrat do závodního tempa, znovu nabrat rychlost, navigační přesnost a jistotu. Po dvouleté pauze spojené s mateřskými povinnostmi by nebylo rozumné vracet se rovnou do nejnáročnější rally světa. Mrzí nás, že letos nestartujeme, ale věříme, že se vrátíme silnější než kdy dřív. A rozhodně o nás v sezóně 2026 bude slyšet."

Nové cíle, nové výzvy

V roce 2026 plánují Czech Samurais účast na vybraných Baja Rally a připravují se na větší písečnou soutěž v duchu kategorií Classic a Chrono. Tyto podniky poslouží jako ideální testovací prostředí před návratem na Dakar.

„Z každé rally budeme fanoušky informovat prostřednictvím fotografií, videí a mediálních reportáží. Tým se navíc představí na motoristických výstavách, akcích a show,“ doplňuje Roučková.

Mechanic Academy pokračuje

Jedním z klíčových projektů zůstává i nadále Mechanic Academy, realizovaná ve spolupráci se Střední školou technickou a řemeslnou v Novém Bydžově.

„Naše změna jde ruku v ruce s kontinuálním rozvojem Mechanic Academy. I v sezóně 2026 nabídneme mladým mechanikům možnost nahlédnout do světa rally a získat cenné zkušenosti přímo v závodním prostředí,“ vysvětluje pilot Ondřej Martinec.

Spolupráce s partnery

Tým Czech Samurais zároveň potvrdil pokračující spolupráci s partnery: Autorozvody.cz, PSI Hubík, PRIM, Geloren, Big Shock, SP Protect a dalšími.

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
175 x [10%]
Hospoda/hostinec
162 x [10%]
Pivnice
176 x [10%]
Vinárna
158 x [9%]
Kavárna
178 x [10%]
Čajovna
161 x [9%]
Bar
175 x [10%]
Bistro
172 x [10%]
Rychlé občerstvení
181 x [11%]
Cukrárna
161 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1699

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ

Počasí Praha - Slunečno.czPočasí Brno - Slunečno.cz
Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Facebook

Equal Pay Day

JDI nahoru