Bezlepková mouka z dužiny a slupek hroznů je bohatá na polyfenoly, antioxidanty a vitaminy. Hodí se na pečení, vaření i do studené kuchyně. Vybrat si můžete moučku z bílých a z červených hroznů, její barva je však neutrální hnědá. Liší se vůní a chutí, z modrých hroznů je výraznější a kořeněná, z bílých hroznů jemná květinová.
Balení: doypack sáček s průhledným okénkem a ZIP uzávěrem.
Cena: 480 g za 99 Kč, světlá mouka, k dostání na e-shopu Vinařství Ludwig, s. r. o. (https://eshop.vinnesklepy.cz/moucka/), a v široké distribuci. Vyrobeno v rodinném Vinařství Ludwig, s. r. o., Němčičky.
A recept na závěr:
Bezlepkové brownies
Ingredience:
- 4 vejce
- 350 g čokolády na vaření
- 250 g másla
- 250 g cukru
- 100 g hroznové mouky Ludwig
- 1 prášek do pečiva
- Špetka jedlé sody
- Případně 100 g sekaných ořechů
Postup:
- Troubu předehřát na 140 stupňů
- Čokoládu a máslo rozpustit
- Z bílků a cukru ušlehat sníh, do něj zapracovat žloutky
- Pěnu smíchat s čokoládou a máslem
- Vmíchat mouku s práškem do pečiva a sodou
- Péct 30-45 minut podle tloušťky





