Luxusní organická kosmetika YAGE byla představena v Česku

Na trh vstupuje nová značka YAGE (čte se „jaché“), pro niž je charakteristická vysoká koncentrace účinných látek, inspirace propracovaným korejským systémem péče o pleť, využití účinků aromaterapie a holistického přístupu k tělu a duši. Produkty YAGE jsou samozřejmě veganské (až na nezastupitelný včelí med a vosk u vybraných produktů) a nejsou testovány na zvířatech, suroviny pro ně jsou získávány od prověřených dodavatelů po celém světě s ohledem na životní prostředí a jeho zdroje. V recepturách se uplatňují důmyslné kombinace vitamínů, vzácných olejů, minerálů a rostlinných výtažků, a především bioaktivních látek tak, aby pleť získala optimální zdraví a vitalitu.

V produktech YAGE naleznete množství drahocenných ingrediencí, jako jsou acai, zelená káva, skvalan, kukui, pupalka dvouletá, mokřadka, papája, cacay, kamélie, granátové jablko, murumuru, argánie trnitá, marula, kurkuma, heřmánek modrý, mannan, bukuchiol, copaiba, geránium, ylang-ylang, smil, neroli, růže, bambucké máslo, řasy, plankton, vitamín C, koenzym Q10, retinol, lékořice, aloe vera, quillaja (mydlokor), jablko, cukrová třtina, hroznové víno, citron, sléz, máta peprná, prvosenka jarní, kontryhel, rozrazil, meduňka, zelený čaj, přeslička, lupina peptidy, myrha, sancha inchi, santalové dřevo, borůvkový prášek, růžový a zelený francouzský jíl, bílý kaolín, podmáslí, ovesná mouka, jogurt, okvětní lístky měsíčku, neem (zederach), drahokamy a další.

Příběh značky

Za značkou stojí úspěšná právnička a interiérová designérka Petra Drvoštěpová. „O léčivou sílu přírody jsem se zajímala odjakživa. Poté, co se syn potýkal s vážným ekzémem, jsem se snažila najít kvalitní a účinnou přírodní alternativu péče o pokožku, ale bez úspěchu. Veškeré mé znalosti a snaha mu pomoci mě zavedly na cestu hlubších studií aromaterapie a účinků bylin. Změnili jsme způsob stravování a já jsem se nakonec rozhodla vyrábět pro mou rodinu pečující přírodní bylinné balzámy.“ Myšlenka založit vlastní značku nejdříve nebyla vůbec na pořadu dne. Petra nejdříve začala vyrábět kosmetiku pouze pro rodinu a na trh chtěla po nějaké době uvést pouze pár produktů. Nakonec ale zvítězila touha vyvinout 100% přírodní aktivní kosmetiku, a tak se s celou rodinou přestěhovala do Velké Británie, aby byla blíž nejlepším odborníkům v této oblasti. „Mohla jsem úzce spolupracovat s významnými světovými laboratořemi a chemiky, abych s jejich pomocí vyvinula kosmetiku, která by splňovala veškeré mé požadavky, zkrátka abych ji chtěla sama používat,“ dodává Petra. Výsledky několikaletého výzkumu a značných investic tak můžete vyzkoušet právě nyní. Samotné slovo yage v sobě skrývá doslova magickou sílu amazonské přírody. Nápoj yage vyrábějí amazonští indiáni z kmene Kofanů. Yage je tajemná síla, která je při posvátných nočních konzumacích přenáší do nadpozemského světa, v němž poznávají taje matky přírody. „Můj otec se amazonskými indiány a tamní přírodou s tisíci a tisíci endemickými rostlinami obsahujícími vzácné oleje, barviva, jedy, léčivé látky či halucinogeny zabývá již přes 50 let. Yage je pro indiány, pro mého otce i pro mne symbolem čisté, nezkažené přírody Amazonie, největší tropické džungle na planetě, zásobárny kyslíku a mnoha léčiv. Tak jako nápoj yage má mocnou sílu prozření, tak doufám, že i kosmetika YAGE dovede lidi ke kvalitní a opravdové přírodní péči,“ uzavírá Petra.

10 kroků k dokonalosti

Kosmetika YAGE je charakterizována také 10krokovým systémem, vycházejícím z korejských principů péče. Jednotlivé produkty jsme očíslovali, abyste mohli z této bohaté starodávné zkušenosti těžit co nejlépe.

Mezi produkty YAGE nenajdete tradiční krém, protože ten si u nás můžete připravit přímo na míru pro svůj typ pleti. Tento nový individuální přístup nabízí neomezené množství kombinací. Stačí si jen vybrat YAGE sérum a jakýkoliv YAGE pleťový olej a vytvořit si svůj vlastní unikátní krém přesně pro svou pleť. Můžete přidat tolik vzácného oleje, kolik vaše pleť potřebuje. Tímto způsobem si lze navrhnout dokonalý krém, který respektuje konkrétní typ pleti. Pleťové oleje samozřejmě neobsahují žádné konzervační látky.

Top 3 produkty podle Petry

Mou srdcovou záležitostí jsou 3 produkty: barevný balzám na rty, oční olej s phyto- retinolem a elixír Aqua Splash. Barevný balzám na rty vznikl pro mou devítiletou dceru Annu, která záviděla dospělým ženám, že mohou používat barvičky. Navrhla jsem pro ni tedy balzám, který je hojivý a zároveň dodává rtům vše, co potřebují, včetně přírodních pigmentů. Obsahuje ingredience jako murumuru, panenský kokosový olej, kakao, bambucké máslo, baobab, moringa, granátové jablko, kukui, jojoba, měsíček, ricinový olej, šípek, rýže, slunečnice, oliva, rozmarýn či vitamín E.
https://www.yageorganics.cz/collections/lips

Mým druhým tipem je „Magický elixír s phyto-retinolem – omlazující olej na oční okolí“ Tento intenzivní olej obsahuje kombinaci 13 nejúčinnějších přírodních rostlinných olejů s 10 dalšími výživnými ovocnými a rostlinnými výtažky, vitamíny, minerály, fosfolipidy a esenciálními oleji. Nejdůležitějšími ingrediencemi jsou mimořádně účinný kosatec, řasy, plankton, bakuchiol (přírodní náhrada retinolu) a koenzym Q10, unikátní složení pak doplňují vzácné oleje, jako je cacay, borůvkový, brusnicový, rajčatový, olej z černého rybízu nebo arganový, které pronikají do hloubky a zásobují kožní buňky antioxidanty, vitamíny a esenciálními omega mastnými kyselinami.

https://www.yageorganics.cz/collections/face/products/magical-phyto-retinol-elixir

Produkt Aqua Splash je díky využití opěvované kyseliny hyaluronové jasným třetím favoritem. Není ale kyselina hyaluronová jako kyselina hyaluronová! Naše je veganská a hlavně fermentovaná. To zaručuje vznik různých molekulárních velikostí, což znamená maximální podobnost s produkcí kyseliny hyaluronové, která probíhá v našem těle. Na rozdíl od laboratorní produkce kyseliny hyaluronové, při níž vznikají stejné velikosti molekul, má náš fermentovaný zázrak značnou variabilitu velikosti molekul, a může tak pronikat hlouběji do epidermis a zároveň i zůstat na povrchu pokožky. Je prostě účinnější jak uvnitř, tak i na povrchu. Aby toho nebylo málo, je toto sérum posíleno stabilním vitamínem C, který neoxiduje na vzduchu, a hlavně je ve vysoké koncentraci, takže pomáhá úspěšně bojovat s volnými radikály a poškozením způsobeným UV zářením.

https://www.yageorganics.cz/collections/face/products/aqua-splash-hydrating-essence

Bližší info získáte na www.yageorganics.cz

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
183 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
183 x [10%]
Daiquiri
184 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
165 x [9%]
Whiskey sour
183 x [10%]
Pisco sour
190 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1860

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru