Supersnídaně od NATU - Co by nemělo chybět

Český výrobce tzv. čistých potravin společnost NATU představuje koncept Supersnídaně. Jde o jednoduché menu, které musí splňovat několik základních požadavků: chutná tak, abyste se na snídani těšili, na přípravu nemáte víc než pět minut a vše, co se v snídani objeví, musí být bohaté na nutriční hodnoty a nesmí obsahovat žádné umělé konzervanty a další látky, které tělu škodí. Jde především o NATU granoly, superkaše a supermüsli, které lze osobitě doplnit lyofilizovaným ovocem, oříšky nebo ořechovými krémy.

Není lehké se orientovat v tom, co bychom měli jíst a co nám skutečně prospívá. Přívlastky u potravin jsou často zavádějící a je jich tolik, že se v nich laik nemusí snadno zorientovat. Ideálním řešením by bylo navrátit se k čistým jednoduchým názvům, které označují konkrétní potraviny. Stačí, když budete vědět, že značka, která je vyrábí nebo dodává, garantuje základní principy jejich pěstování, zpracování, balení a distribuce.

„V NATU věříme tomu, že na jakékoli jídlo, nejen na snídani, se musíte těšit. Jinými slovy musíte na něj mít chuť. Nemluvíme teď o chuti ve významu apetitu, ale v širším slova smyslu chuti, kdy máte jistotu, co je ve snídani obsaženo, že je to pro vás dobré a že se po snídani budete cítit zasyceni, ale nebude vám chybět energie,” vysvětluje Kamila Hladká, šéfka týmu NATU.

Snídaně sama o sobě je malým rituálem, který bychom si neměli nechat ujít. Přirozeně ráno spěcháme za povinnostmi a vše tak zkracujeme na minimum. Jenže tady opravdu mluvíme o jednotkách minut, které mohou udělat velký rozdíl v tom, v jakém stavu vyrazíte do světa. Po kvalitní, lehké snídani nemáte pocit, že zítra vás zase čeká nepříjemné vstávání. To je zapomenuto, přebil ho jiný zážitek.

Ono nejde jen o samotné potraviny, ale o celkové pojetí snídaně. Ať už budete snídat sami nebo s někým, doporučujeme, abyste nezapomínali na to, že jde o rituál, který stojí za to prožít stejně jako následnou snídani. Sypání müsli do mističky, zamíchání, a především servírování druhému. Hrajte si. Můžete si představovat, že jste venku v kavárně a chovejte se podle toho ke svým blízkým lidem. Snídaně plná přirozeného gentlemanství vás povznese a skvěle naladí na nový den.

SUPER NOVINKY

Granolove moruše a lucuma

S láskou zapečené bezlepkové ovesné vločky s praženým arašídovým krémem, sladkou moruší černou, ananasem, malinami, mixem ořechů a s exotickou lucumou můžete přimíchat do vašeho ranního smoothie, přihodit do jogurtu nebo zalít mlékem, a vždy si můžete být jisti, že jste posnídali zdravě a takto nabitá energie vás úspěšně provede dopolednem.

Nová Granolove moruše a lucuma je bezlepková a jak je již v NATU tradicí bez přidaného rafinovaného cukru a palmového oleje.

Něco o lucumě: Sladkou chutí a vanilkovým aroma je přirozeně obdarován žlutý prášek z lucumy, který se vyrábí z plodů exotického stromu Lucuma obovata. Ten roste ve vysoko položených oblastech jihoamerických And. Jeho plody milovali již Inkové, kteří využívali lucumu k dochucování pokrmů a v lidovém léčitelství. Superpotravina lucuma je velmi bohatá na vitaminy a minerální látky, obsahuje vlákninu a některé aminokyseliny. 

Kešu krém s jahodami

Pouze tři ingredience, a přitom jde o hotový zázrak. Nepražené kešu oříšky, mrazem sušené jahody a kokos jsou základem tohoto dokonale labužnického másla, které vás po ráno dostane z postele. V týdnu si ho lze přimíchat do cereální kaše nebo smoothie. Skvěle chutná i na čerstvém ovoci. Víkendový brunch zasvěťte palačinkám, které potřené kešu krémem s jahodami zmizí raz dva. Užijte si supersladkost bez zbytečných konzervantů a přidaných sladidel.

Více informací naleznete na webových stránkách: www.natu.cz

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
183 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
183 x [10%]
Daiquiri
184 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
165 x [9%]
Whiskey sour
183 x [10%]
Pisco sour
190 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1860

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru