Kybernetická hrozba není výmysl! Víte, jak zabezpečit síť?

Kybernetický útok už bohužel není jen planou hrozbou, která se bezprostředně týká každého z nás. Jste na to připraveni a víte, jak se bránit? Úvodem ještě dovolte krátké vysvětlení, co to vlastně takový kybernetický útok je a proč je pro některé skvělým nástrojem.

Představte si skupinu lidí, kteří to umění s počítačem o něco lépe, než vy. Vlastně asi o mnoho lépe. Jejich motivací, proč se dostat právě do vašeho systému, může být několik. Třeba si jen chtějí dokázat, že to jde. Nebo, což už je horší, rádi by vám tak trochu vybílili účty pomocí hesel, které snadno rozlousknou. Když jste "důležitější", jste například firma nebo dokonce vládní organizace a úřad, může jít o citlivá data, která jsou samozřejmě na trhu velmi ceněna. Pak se můžete octnout pod útokem tzv. Botnet, což jsou na dálku ovládané sítě nakažených počítačů nebo ransomware, který vám zašifruje všechna data. V jakémkoli případě je vypátrání pachatele hodně složité.

Lepší je tedy takovým komplikacím předcházet. K tomu slouží různé firmy, které se na kybernetické zabezpečení specializují. K nejlepším na trhu patří Caleum. Vybrat si můžete služby od minimální, přes střední až velmi vysoký stupeň ochrany. V každém případě je dobré si říci, že ochrana by neměla chybět žádné podnikové síti. Zkrátka nepodceňujte nic, čeho byste mohli později litovat. Ve společnosti Caleum vám poradí a "ušijí" službu přesně na míru. Je jasné, že pravděpodobně nebudete na danou tematiku profesionály. To ale vůbec nevadí právě proto, že Caleum je profíků plné. Zkuste se podívat na jejich webové stránky zde, za kontakt přeci nic nedáte. A víte, jak to je, ne? Štěstí přeje připraveným...

Foto: Pixabay

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
182 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1854

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru