Příští týden se můžete v Brně setkat s foodblogery i ochutnat nejsmradlavější menu

Vydejte se i vy s footblogery do největšího FoodParku v Česku, který se koná mezi 17. a 19. lednem 2020 na brněnském výstavišti a ochutnávejte vše zajímavé. Nová tvář veletrhu v pavilonu F vás jistě zaujme! Celorepublikovou premiéru zde bude mít přehlídka podniků z aktuálně největšího gastro bestselleru 365 Gastromapa Lukáše Hejlíka, což je pro sběratelé razítek do Gastromapy skvělá příležitost, jak na jednom místě navštívit hned několik podniků. Nebudou chybět například brněnské oblíbené podniky: Cafe Mitte, Burger Inn, Nijas Poke a z druhého konce republiky dorazí a svůj stan rozvine stále více populárnější podnik Bagel louge z Karlových.

Sekce Ochutnej svět osloví návštěvníky s kontinentální kuchyní, cizokrajnými pokrmy i extrémní kuchyní. Na farmářském trhu nakoupíte od lokálních prodejců moučníky, sladkosti, uzeniny, sirupy, pečivo, sýry a možná přijdou vhod i netradiční pokrmy. A kdo ještě neochutnal hmyz, bude mít skvělou příležitost právě zde. Kdo se neodhodlá a má rád tradiční pokrmy, může se oddat chutím ze Španělska, Afriky, Mexica, Srí Lanky a řady dalších míst. Jen málokdo asi odolá nabídce foodtrucků. Úroveň jejich gastronomie vás rozhodně dostane.  Nejhojněji budou zastoupeny podniky z České a Slovenské republiky, bude jich více než 50.

Krajové speciality a regionální potraviny hledejte v sekci FoodPark. Představí se zde se svými poctivými a originálními produkty výrobci ocenění prestižní značkou Regionální potravina, Regionální potravina Jihomoravského kraje či Zlatá chuť jižní Moravy.

Největší výzva festivalu je přichystána pro maxijedlíka Jaroslava Němce. Čeká na něho nejsmradlavější menu složené z islandské speciality Hákarl nebo nejsmradlavější ryby světa Surströmming a jako dezert mu organizátoři přichystali ovoce Durian.

Návštěvníky nečeká pouze pořádný gastro zážitek, ale také hvězdná show na podiu. Kromě cooking show, kde se představí některé z restaurací, premiérové vystoupení v Brně GASTROKROUŽEK. V sobotu se společně na jevišti představí Lukáš Hejlík, Markéta Pavleje, Darina Křivánková, Marika a Jirka z Kitchen Story, Neplecha na plechu Markéta a František Lorencovi, Adéla Došel Karamel, Lucka a Adéla Taste of Red Place.

Na pódiu se nebudou střídat jen kuchaři a foodblogeři, ale také finalisti soutěže RohlíkChef. Ti se mezi sebou utkají před zraky diváků, kde představí své kulinářské umění. Hodnotit je bude odborná porota, v čele s Lukášem Hejlíkem a na výherce čekají hodnotné ceny.

V sobotu návštěvníky čeká charitativní vaření od Zlobínka v kuchyni a v neděli pro změnu děti ukáží, jak správně připravovat svačinky do školy.

Biorythme

Celebration BOX

Equal Pay Day

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
213 x [11%]
Hospoda/hostinec
192 x [10%]
Pivnice
201 x [10%]
Vinárna
186 x [9%]
Kavárna
205 x [10%]
Čajovna
191 x [10%]
Bar
200 x [10%]
Bistro
210 x [10%]
Rychlé občerstvení
215 x [11%]
Cukrárna
192 x [10%]

Celkem hlasovalo : 2005

PETER BENCE

POČASÍ

Počasí Praha - Slunečno.czPočasí Brno - Slunečno.cz
Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Facebook

JDI nahoru