Příští týden se můžete v Brně setkat s foodblogery i ochutnat nejsmradlavější menu

Vydejte se i vy s footblogery do největšího FoodParku v Česku, který se koná mezi 17. a 19. lednem 2020 na brněnském výstavišti a ochutnávejte vše zajímavé. Nová tvář veletrhu v pavilonu F vás jistě zaujme! Celorepublikovou premiéru zde bude mít přehlídka podniků z aktuálně největšího gastro bestselleru 365 Gastromapa Lukáše Hejlíka, což je pro sběratelé razítek do Gastromapy skvělá příležitost, jak na jednom místě navštívit hned několik podniků. Nebudou chybět například brněnské oblíbené podniky: Cafe Mitte, Burger Inn, Nijas Poke a z druhého konce republiky dorazí a svůj stan rozvine stále více populárnější podnik Bagel louge z Karlových.

Sekce Ochutnej svět osloví návštěvníky s kontinentální kuchyní, cizokrajnými pokrmy i extrémní kuchyní. Na farmářském trhu nakoupíte od lokálních prodejců moučníky, sladkosti, uzeniny, sirupy, pečivo, sýry a možná přijdou vhod i netradiční pokrmy. A kdo ještě neochutnal hmyz, bude mít skvělou příležitost právě zde. Kdo se neodhodlá a má rád tradiční pokrmy, může se oddat chutím ze Španělska, Afriky, Mexica, Srí Lanky a řady dalších míst. Jen málokdo asi odolá nabídce foodtrucků. Úroveň jejich gastronomie vás rozhodně dostane.  Nejhojněji budou zastoupeny podniky z České a Slovenské republiky, bude jich více než 50.

Krajové speciality a regionální potraviny hledejte v sekci FoodPark. Představí se zde se svými poctivými a originálními produkty výrobci ocenění prestižní značkou Regionální potravina, Regionální potravina Jihomoravského kraje či Zlatá chuť jižní Moravy.

Největší výzva festivalu je přichystána pro maxijedlíka Jaroslava Němce. Čeká na něho nejsmradlavější menu složené z islandské speciality Hákarl nebo nejsmradlavější ryby světa Surströmming a jako dezert mu organizátoři přichystali ovoce Durian.

Návštěvníky nečeká pouze pořádný gastro zážitek, ale také hvězdná show na podiu. Kromě cooking show, kde se představí některé z restaurací, premiérové vystoupení v Brně GASTROKROUŽEK. V sobotu se společně na jevišti představí Lukáš Hejlík, Markéta Pavleje, Darina Křivánková, Marika a Jirka z Kitchen Story, Neplecha na plechu Markéta a František Lorencovi, Adéla Došel Karamel, Lucka a Adéla Taste of Red Place.

Na pódiu se nebudou střídat jen kuchaři a foodblogeři, ale také finalisti soutěže RohlíkChef. Ti se mezi sebou utkají před zraky diváků, kde představí své kulinářské umění. Hodnotit je bude odborná porota, v čele s Lukášem Hejlíkem a na výherce čekají hodnotné ceny.

V sobotu návštěvníky čeká charitativní vaření od Zlobínka v kuchyni a v neděli pro změnu děti ukáží, jak správně připravovat svačinky do školy.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
348 x [13%]
Aperol spritz
241 x [9%]
Cuba Libre
255 x [10%]
Piňa Colada
241 x [9%]
Daiquiri
246 x [9%]
Margarita
345 x [13%]
Cosmopolitan
262 x [10%]
Mai-Tai
226 x [9%]
Whiskey sour
239 x [9%]
Pisco sour
249 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2652

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru