Oblíbené Culinary Cinema opět na Febiofestu!

Již pošesté se na MFF Praha – Febiofest představí speciální koncept Culinary Cinema, za jehož otce je považován bývalý ředitel festivalu Berlinale Dieter Kosslick, ten je nově programovým konzultantem Febiofestu a bude garantem tří filmově-kulinářských večerů. Dojde k propojení aktuální kinematografické tvorby s jedinečným kulinářským zážitkem tentokrát zaměřeným na japonskou a moderní českou kuchyni, ale těšit se můžete také na speciální večer šéfkuchařky – ženy. 

Culinary Cinema i v rámci 27. ročníku festivalu nabídne tradičně tři speciální menu, o která se postarali vyhlášení kuchaři Mirek Kalina, Tereza Jeřábková a Ondřej Koráb. Projekce filmů Puzzle, (R)evolucionářky v kuchyni a Čokoláda pana H. budou probíhat od pátku 20. do neděle 22. března v sálech multikina CineStar na pražském Smíchově. Poté se diváci přesunou do sousedícího hotelu Vienna House Andel´s Prague, který disponuje originální restaurací Delight.

Pátek 20. března bude patřit filmu Puzzle amerického producenta a režiséra Marca Turtletauba. Snímek o ženě, která nalezla vášeň ve skládání puzzle a následně „skládá“ i sebe sama, inspiroval kuchaře Mirka Kalinu ke složení jedinečného menu. Jeho puzzle k tomuto snímku – menu s názvem Skládačka chutí – je složeno z jídel nejrůznějších chutí od slané, sladké, až po hořkou či kyselou. Hosté si budou moci pochutnat na valašské kyselici, hovězím tataráku, ale i pečené tresce, telecím brzlíku nebo krupicové kaši.

Sobotní menu připraví v souvislosti s tématem vybraného snímku žena – kuchařka. Tereza Jeřábková doplní svou večeří s názvem Severské jaro film (R)evolucionářky v kuchyni, za kterým stojí kanadská scenáristka a režisérka Maya Gallus. Dokumentární snímek o ženách, jež prolomily tradiční vnímání kuchařské profese jako ryze mužské, a začaly měnit pravidla i zvyky kulinářského řemesla, zahajoval Culinary Cinema na Berlinale 2019. Kuchařka Tereza Jeřábková jej podtrhla originálním menu, které bude obsahovat kachnu, sumce i čokoládu a doplní jej adekvátně spárovaná vína.

Třídenní kulinářské hody zakončí v neděli 22. března projekce snímku Čokoláda pana H. japonského režiséra Takashi Watanabe. Dokumentární portrét japonského cukráře Hironobu Tsujiguchiho, který pozvedá výrobu čokolády na uměleckou tvorbu, využil pro své menu uznávaný kuchař Ondřej Koráb. Jeho menu má název Samuraj ČOKOLÁDY a servírovat se budou například japonské lívance, ale i hovězí svíčková či slaná čokoláda.  

Projekce filmů začíná vždy v 18 hodin, večeře poté ve 20 hodin. Všemi večery bude provázet moderátorka Jolana Voldánová a příjemnou atmosféru dodá pianista a zpěvák Václav Tobrman.

 

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
60 x [12%]
Věrnost
50 x [10%]
Velkorysost
52 x [10%]
Laskavost
48 x [9%]
Spolehlivost
52 x [10%]
Zásadovost
51 x [10%]
Poctivost
51 x [10%]
Dostatek pozornosti
59 x [11%]
Sebedůvěra
48 x [9%]
Smysl pro humor
48 x [9%]

Celkem hlasovalo : 519

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru