MOTOSALON 2020 je připravený na březnový start!

Letošní MOTOSALON bude zahájen v Brně 5. března a potrvá do 8. března. Na mezinárodním veletrhu motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení vystavují všichni hlavní hráči motocyklové branže, 11. ročník obohatí i řada nových firem a značek.  K vidění bude to nejlepší z českého motocyklového trhu.

MOTOSALON je národní prezentací motocyklů a koná se pod záštitou motocyklové sekce Svazu dovozců automobilů (SDA). Bude se rozprostírat na neuvěřitelných dvou hektarech plochy brněnského výstaviště (poz. redakce: 23 000 m2, čistá výstavní plocha je téměř 8 500 m2). Prezentovat se budou importéři všech velkých značek působících na českém trhu.  Na 150 firem, zastupujících 390 značek obsadí pavilony P a F. Pavilon Z a volné plochy budou určeny pro doprovodné aktivity.  Těšit se můžeme na značky Aprilia, Honda, Kawasaki, Suzuki, KTM, BMW, Harley Davidson, Moto Guzzi, Triumph, Yamaha, Piaggio, Indian, Ducati, MV Agusta, Husqvarna, Vespa, F.B. Mondial, Jawa, ale také TM Racing, Lambretta, Böhmerland, Royald Enfield, Gasgas, PBS, Motor Village, MP Korado CZ, Nipponia, Askoll, TRS Motorcycles, Electric Motion či Ural. Ze čtyřkolek pak zejména Can-am, BRP a Goes. Široká bude jako vždy nabídka veškerého motopříslušenství a doplňků.

PŘESTAVBY – CUSTOMY a soutěž Grand Prix!

Součástí veletrhu bude letos poprvé mezinárodní soutěžní výstava upravených strojů a unikátů Czech Custom Grand Prix. V čele pořadatelského týmu je Ondřej Hrůza, který posledních 15 let stál za obdobnou akcí v Čechách. Czech Custom GP má ambici stát se největší soutěží přestaveb v regionu střední a východní Evropy. V pavilonu F se představí kolem stovky strojů v deseti kategoriích – od modelů, kde výrobce začal se stavbou od základu, vyrobil si vlastní rám a další díly a použil libovolný motor, přes upravené harleye, café racery, scramblery až po modifikované skútry nebo přestavby vycházející z domácích značek. Novinkou je samostatná kategorie upravených strojů značky Indian.

 „Z DENÍKU MOTORKÁŘE“ a „ZLATÉ ČESKÉ RUČIČKY“

Hlavní témata MOTOSALONU 2020 jsou dvě – a to „Z deníku motorkáře“, kde se o své zážitky podělí známí motocestovatelé, a „Zlaté české ručičky“. K tomuto tématu se bude vázat například páteční mezinárodní studentská soutěž mechaniků motocyklů a jízdních kol pod názvem Europa Cup 2020. O víkendu budou pokračovat workshopy o základní údržbě motocyklů.

BURGER ARÉNA s pochoutkami nejen z masa

Láska prochází žaludkem a pro motorkáře to platí ještě více. V pavilonu Z, který je naproti pavilonům P a F, tak letos poprvé vznikne Burger Aréna. Díky spolupráci s organizátory Burger Festu se na místě sejdou nejrůznější prodejci burgerů a dalšího občerstvení. V nabídce budou nejen pokrmy z masa, ale připraveny budou i pochoutky pro vegetariány.

Soutěž kaskadérů, bezpečné jízdy i cestovatelské přednášky

K MOTOSALONU neodmyslitelně patří bohatý doprovodný program plný adrenalinu a emocí. Taková je vždy unikátní show skupiny Crazy Day, jejíž jezdci každoročně rozpumpují diváky. Letos ji nově doplní paralelně probíhající třídenní soutěž česko-slovenských kaskadérů Czech Stunt Grand Prix. Ani Moto Gymkhana již není pro pravidelné návštěvníky veletrhu žádným neznámým pojmem. Další dávku zábavy i poučení přinese motoškola Míry Lisého, dlouholetého propagátora bezpečné jízdy na motocyklech. Bezpečně na motorce je také název Akademie – přípravky na motoškolu. Nebudou chybět tematické workshopy Automotodromu Brno, mikrokurzy o údržbě motocyklu (ISŠA) i ukázky poskytování první pomoci First Help. Milovníkům dobrodružství a cestování jsou určeny oblíbené cestovatelské přednášky se známými Vandráky, Jardou Šímou a dalšími. Samozřejmě i letos proběhnou na veletrhu autogramiády známých jezdců.

ANKETA Motocykl roku 2020

Součástí MOTOSALONU bude opět anketa Motocykl roku 2020, ve které lidé rozhodnou v pěti kategoriích o nejoblíbenějších motorkách a skútrech. Vítězové ankety budou odhaleni přímo během veletrhu na slavnostním vyhlášení. Ti, kdo se zapojí do hlasování, navíc mohou vyhrát hodnotné ceny od partnerů.

HOSTÉ na zahájení

Slavnostní zahájení proběhne ve čtvrtek ve 13.30 v hale F, na pódiu nebude chybět Karel Abrahám, Jakub Kornfeil, Ollie Roučková, kaskadér Adam Peschl či Pepa Sršeň. Na zahájení ale potkáte i další známé tváře, například Pavla Lišku, Jana Révaie, Lukáše Langmajera nebo moderátorku Moniku Leovou. MOTOSALON je zkrátka veletrh, kde se rádi setkávají všichni, kterým učaroval svět svobody na dvou kolech. Očekává se návštěvnost okolo 65.000 osob, které si tento motocyklový svátek na zahájení sezony nenechají ujít.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru