Nahrávám...


Petr Jákl se své myšlenky nevzdal, proto teď točí historický velkofilm

Historický velkofilm Jan Žižka je nabitý celosvětově uznávanými hereckými hvězdami. Jako hrdý Čech je však režisér a producent Petr Jákl nadšený i z obsazení významnými českými herci. Kromě Jana Budaře či Marka Vašuta brzy potvrdí další známé tváře, které se na filmu budou podílet.

Aby měl Jáklův film větší šanci uspět i v zahraničí, bylo nutné sáhnout po zvučných jménech. Světový filmový trh je neúprosný, a tak se v hlavních rolích objeví především hollywoodské hvězdy. Výběr mezi českými herci ztížily i nároky amerických producentů. „Snažil jsem se samozřejmě vybrat také z řad našich herců. Problém byl, že buď neodpovídali typově, nebo nezvládali hraní v anglickém jazyce. Několik skvělých českých herců ale ve filmu každopádně bude“ prozradil Petr Jákl, co především ovlivňovalo jeho výběr.

Zároveň také odhalil, kde konkrétně u nás film vzniká. „Dobové scény se odehrávají na Křivoklátu, Točníku, Kokořínu i Zvíkově a jeho okolí. Svoje nezastupitelné místo bude mít Karlův most kolem, kterého bude postavené středověké město. Je tady ale i spousta jiných krásných míst a lesů, kde natáčíme. Chci světu ukázat krásu naší země, co nejvíc to půjde a propojit to s historií.“ dodal talentovaný režisér.

Od první myšlenky k první klapce velkofilmu Jan Žižka se Petr Jákl prokousával dlouhých osm let. A nebylo to vůbec jednoduché. Ne všechno totiž vycházelo podle původních představ a plánů, což samozřejmě přináší hodně stresu. V takových chvílích je producentovi největší oporou jeho manželka Romana. „Neustále mi připomíná, že všechno je vždy tak, jak to má být, a že to zdánlivě negativní nakonec přinese něco lepšího. A to je něco, co mě hrozně moc pomohlo, abych za ta léta dotáhl film až tam, kde teď je“ vysvětlil Petr.
„Bylo hodně okamžiků, kdy jsem si už začínal říkat, jestli je to vůbec možné zvládnout. Plno věcí se muselo měnit, někdy úplně na poslední chvíli, a ne vždycky jsem z toho byl nadšený. Nakonec jsem ale právě díky tomu vymyslel něco jiného, co bylo ve výsledku ještě zajímavější. Už několikrát jsem si v životě ověřil, že když všechno přijímáte tak, jak to je, a nedržíte se konkrétních očekávání, může pak přijít i něco lepšího,“ dodal režisér.  

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně. Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, v loňském roce jsem se s mojí Zuz vydala do Dublinu (tedy ono to bylo naopak) a před nedávnem jsem byla v Bratislavě.

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
101 x [14%]
Hovězímu
80 x [11%]
Vepřovému
60 x [8%]
Krůtímu
64 x [9%]
Jehněčímu
60 x [8%]
Sladkovodním rybám
65 x [9%]
Mořským rybám
79 x [11%]
Mořským plodům
71 x [10%]
Jinému druhu masa
65 x [9%]
Maso nejím
74 x [10%]

Celkem hlasovalo : 719

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru