Módní přehlídka mladých tvůrců ze SŠDaM Prostějov

Střední škola designu a módy Prostějov se představí na brněnském výstavišti ukázkou tvorby studentů oboru Modelářství a návrhářství oděvů. V tomto uměleckém oboru se žáci učí vnímat oděv jako výtvarný objekt. Jejich originální modely vznikly jako závěrečné pololetní práce v rámci předmětu Navrhování oděvů pod vedením návrhářky a pedagožky SŠDaM Yvony Leitner.

Uvidíte ukázky klauzurních a maturitních prací studentů i některé vybrané modely z úspěšných studentských soutěží.

Ivana Gurášová, model na téma Recyklace-druhá šance, studentka Designu oděvu, SŠDaM Prostějov

„Tento oděv jsem vytvořila pro svou školní práci na téma recyklace druhá šance. Inspirací pro oděv je lidový kroj. Základem je plisovaný papír, který vznikl jako odpad při plisování látek. Korzet je vytvořen z plat od vajíček, které jsem natrhala a rozmočila ve vodě s lepidlem a poté je na sádrovém odlitku znovu pospojovala do tvaru korzetu.“

Barbora Mrázková, klauzurní práce na téma Recyklace, studentka Designu oděvu, SŠDaM Prostějov

„Spousta z nás si dá občas párek, avšak málokdo ví, co konečnému produktu předchází. Tak jsem se rozhodla vyrobit můj model ze 100 % potravinářských střev (darovaných firmou Visko Teepak), které jsou jedním z hlavních prvků při výrobě párků, pro tvorbu modelu jsou použita pouze vadná střeva, určená k vyhození.“

Soňa Bartůsková, model vyrobený z pedigu, klauzurní práce na téma Přírodniny

Autorky šatů ke šperkům z porcelánu:

  • Gabriela Lhotská, Izabela Krpcová, Karolína Štěrbová – studentky 4. ročníku Designu oděvu SŠDaM Prostějov
  • Šperky a doplňky z porcelánu Dagmar Rýdlová, pedagožka SŠDaM

 

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
87 x [11%]
Věrnost
73 x [10%]
Velkorysost
75 x [10%]
Laskavost
71 x [9%]
Spolehlivost
75 x [10%]
Zásadovost
74 x [10%]
Poctivost
75 x [10%]
Dostatek pozornosti
89 x [12%]
Sebedůvěra
72 x [9%]
Smysl pro humor
70 x [9%]

Celkem hlasovalo : 761

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru