Jan Vážný z Moto Italia: Divočák dopadl hůř než já

Značka Ducati má za sebou rekordní rok na českém trhu. Loni si zákazníci zaregistrovali 243 nových strojů. Letos čeká české zastoupení Moto Italia podle prodejce Jana Vážného další růst. Navíc se na začátku března, těsně před Motosalonem, přestěhuje do nových prosotor v pražské Hostivaři.

Jak jste se dostal ke značce Ducati?

Nejdříve jsem si splnil sen první Ducati v mém životě a to Multistradou 620. No a když jsem jednou přijel na pravidelný servis, tak slovo dalo slovo a najednou se můj koníček stal i mým každodenním chlebem a zdrojem příjmu.

Co přesně máte v tuzemském zastoupení na starosti?

Jako prodejce mám na starosti vlastní prodej motocyklů, hlavní pracovní náplní je ale práce s lidmi a to komunikace se zákazníky.

Můžete popsat svůj běžný pracovní den?

Běžný pracovní den zahajuji kontrolou kalendáře a pokračuji s vyhledáváním nových zákazníků a péčí o klienty, kteří zamíří k nám na náš showroom.

Kolik toho v rámci své práce na motorce najezdíte a kolik ve volném čase?

V rámci své práce si troufnu říci, že nakonec najezdím cca 3000 km ročně, tedy zhruba dvojnásobek toho, co ujedu ve svém volném čase.

Jaký je Váš oblíbený model?

Mým oblíbeným motocyklem je modelová řada Ducati Scrambler, která pojí klasický design, jednoduchost a zároveň zábavu ve městě i mimo něj. V rámci modelové řady je možné si pořídit od vyhraněného Café Raceru do města přes universální Icon až po terénně orientovaný Desert Sled. Každý z těchto modelů je navíc velice jednoduché si individualizovat podle svého vkusu.

Jak se loni Ducati v Česku dařilo?

V roce 2019 jsme si vedli rekordně dobře. Zejména díky pravidelnému uvádění nových modelů na trh, inovaci stávajících modelů, ale i díky široké nabídce modelů. Vzestupná tendence prodejů motocyklů Ducati nám i výrobci dělá velikou radost.

Jaké máte plány na letošní rok?

Nejbližší výzvou je stěhování do nové prodejny Ducati Prague na Průmyslovou ulici v Praze - Hostivaři. Otevření prodejny proběhne 3. března a tímto všechny srdečně zvu k návštěvě. Věříme v další růst prodejů, zejména díky novému modelu Streetfighter V4. Určitě každému zájemci doporučuji využít naše testovací jízdy.

Jak trávíte svůj volný čas?

Oproti minulosti se nyní snažím se věnovat většinu svého volného času rodině, až na dalších místech jsou nyní koníčky jako jízda na motocyklu apod.

Jaký nejsilnější zážitek jste na motorce zažil?

Asi si vybavím jen nejsilnější zážitek v negativním slova smyslu a to nehodu. Byl to okamžik, kdy se mi ve světlometu motocyklu objevily štětiny divočáka a náraz. Naštěstí to pro mě dopadlo lépe než pro divoké prase a po malé pauze jsem byl zpět v sedle.

Máte nějaký sen, který si chcete splnit?

Snů je samozřejmě hodně, sním rád a často. Jestli se bavíme o motocyklovém snu, občas přemýšlím o půjčení si motocyklu v Severní Americe a poznání tohoto kontinentu z jeho sedla. Nicméně jsme zase u toho volného času a priorit.

Rozhovor: Dita Brančíková
Foto: Jan Altner
Lokace: showroom

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
347 x [13%]
Aperol spritz
240 x [9%]
Cuba Libre
254 x [10%]
Piňa Colada
241 x [9%]
Daiquiri
245 x [9%]
Margarita
344 x [13%]
Cosmopolitan
261 x [10%]
Mai-Tai
225 x [9%]
Whiskey sour
238 x [9%]
Pisco sour
248 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2643

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru