Petr Boháč: MOTOSALON je pro Automotodrom Brno začátkem sezóny

Brněnský Automotodrom, areál, kterému dominuje světová závodní dráha, považuje Motosalon za každoroční výchozí bod nové sezóny. Je to znamení, že zima končí a začíná sezóna plná vzrušujících akcí jako je MotoGP. Na veletrhu prezentuje všechny svoje služby a produkty, ale hlavně takovouto akci vnímá jako skvělé místo pro potkávání se všemi příznivci motorek.

Vy motorkářům nabízíte hodně dalších akcí a produktů. Nyní jsou hodně vyhledávané motoškoly, tam asi máte velkou výhodu?
Určitě díky zázemí a všestrannému prostředí máme výhodu, že můžeme nabídnout dráhu, polygon, terén a dostatek dalších ploch. Největší zájem je samozřejmě o velkou dráhu, kde se v rámci silniční motoškoly učí základy sportovní jízdy za dohledu instruktorů jako je Karel Abrahám, Pepa Sršeň nebo Karel Táborský. O naši motoškolu je obrovský zájem a hodně lidí se na ni vrací a absolvuje ji každý rok. Nabízíme ale i další kurzy pro začátečníky na ploše polygonu, kde si začátečníci i pokročilí mohou vše v pohodě osahat a svoji motorku pořádně poznat.

Okruh je známý hlavně asfaltem, jak je to s terénem a výjezdy do lesa?
Máme opět výhodu, že závodní dráha je v krásném přírodním prostředí a můžeme vyrážet na terénní kurzy s vybudovanou speciální terénní tratí. Pro enduro motorkáře máme dva kurzy, pro cestovní endura i pro ostřejší crossové stroje. To rozpětí je opravdu od A až do Z.

Běžný motorkář si často netroufne vyrazit na volné jízdy, kde se často jezdí hodně ostře a testují zde závodníci. Mají i takoví motorkáři možnost si okruh vyzkoušet?
Volné jízdy, resp. jízdy pro veřejnost, jsou i pro takovéto zájemce, po zaplacení půlhodiny na velké dráze si každý najde své tempo. Pokud by si někdo na volné jízdy opravdu netroufal, jsou tu i speciální akce, kde se každý může na vlastní motorce seznámit s dráhou. Každoročně na konci sezony na začátku října pořádáme vzpomínku na smrt Marca Simoncelliho a tato hromadná jízda se časem překlopila i na rekordní sraz motocyklové veřejnosti a jsme rádi, že na začátku října mají všichni příležitost se potkat, zavzpomínat a projet se po dráze, kde jezdí piloti MotoGP.

Nakonec nepříjemná otázka na budoucnost a MotoGP. Teď jsou zrušeny dva závody MotoGP v Thajsku a Kataru kvůli „koronaviru“, reagujete na to nějak?
Nepředpokládáme, že by se ještě v srpnu mělo něco zásadního odehrávat. Je to komplikace, ale my si vcelku rozumně myslíme, že do srpna se vše vyřeší a všechna omezení padnou. Na druhou stranu jsme to vzali jako přípravu a prevenci i do budoucnosti a v areálu připravujeme desinfekční stanice a infrastrukturu i pro takové situace. Ale jak říkám, hlavní závod v Brně bude za 5 měsíců a do té doby…

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
363 x [13%]
Aperol spritz
254 x [9%]
Cuba Libre
267 x [9%]
Piňa Colada
254 x [9%]
Daiquiri
258 x [9%]
Margarita
357 x [13%]
Cosmopolitan
274 x [10%]
Mai-Tai
280 x [10%]
Whiskey sour
251 x [9%]
Pisco sour
262 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2820

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru