Zamiřte na koncert Radka Baboráka a jeho Orquestriny pro nedonošená miminka

Koncert fenomenálního hornisty Radka Baboráka a jeho Orquestriny je nejen koncertem pro dobrou věc, ale je i slavnostním křtem nového alba PIAZZOLLA. Vše doslova a do písmene odehraje  v pondělí 9. března od 20:00 v La Fabrice. Část výtěžku z akce bude věnována Nedoklubku. Tento počin je první vlaštovkou zajímavé spolupráce s organizací starající se o nedonošená miminka, jejich rodiny a neonatologická centra v ČR.

Jak vlastně spolupráce tohoto hudebníka a Nedoklubka vznikla? Kamarádovi a kolegovi členů Orquestriny klarinetistovi Vojtěchu Nýdlovi se předčasně narodila dcerka Johanka. Vojtěch Nýdl si tak prožil velmi dramatický příběh s dobrým koncem a řekl si, jak by mohl této oblasti pomoci. Proto vznikl nápad na spolupráci v rámci koncertu Radka Baboráka a Orquestrinou.

Vojtěch Nýdl se spojil s Nedoklubkem, aby hudbou podpořil rodiče po předčasném porodu. Jeho dcera Johanka se narodila ve 25. týdnu těhotenství s porodní hmotností 510 gramů: „Na neonatologii je zrození a smrt v přímém přenosu. Jednou tam postýlka je, druhý den tam být nemusí. Jsou to tak bolestivé věci! Ale zároveň to člověku přináší větší vědomí toho, že ne vše dokáže ovlivnit. Lze jen doufat a mít naději…“ Když hudebník poprvé přišel na motolskou neonatologii, dostal materiály Nedoklubka, které se svou ženou poctivě přečetli. Po čtyřech letech se Vojtěch Nýdl při pohledu na svou dcerku zamýšlí: „Stala se taková velká věc v našem životě. A co dál? Myslím, že jestli někomu pomůže vědět, že i beznadějná situace může mít šťastný konec, má smysl se o příběh podělit. Proto mne napadla spolupráce s Nedoklubkem.“

Pojďte strávit večer v rytmech tanga na pomezí klasické hudby, moderny a jazzu. Expresivní hudba plná energie a emocí. Vyslechnete nádherné melodie absolutní špičky světového formátu ve hře na lesní roh Radka Baboráka a jeho souboru Orquestrina. Koncert bude na sezení s prostorem k tanci.

Vstupenky můžete zakoupit zde nebo přímo na místě v den konání koncertu.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru