Tomatová polévka s těstovinami

Rajčatová nebo tomatová? V tomto případě je to úplně jedno. Název přece není nejdůležitější. Za všechno hovoří chuť. A tu má tato polévka, která může nahradit i hlavní chod, téměř nepopsatelnou. Veškeré suroviny použité ve správném poměru hrají dokonalou symfonii. U receptu sice uvádíme rozpis na 6 porcí, ale až ochutnáte, nemusí vám stačit ani celý hrnec. 
Počet porcí:
 6

Doba přípravy: 45 minut

Ingredience:

  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 2× 400 g krájených rajčat v plechovce
  • 1 lžička cukru krupice
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 g oblíbených menších těstovin
  • hrst sekané petrželové natě
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli s mrkví.
  2. Prolisujte česnek a přidejte ke směsi, poté přidejte rajčata, rajčatové pyré, cukr 
    a zalijte vývarem.
  3. Vařte zhruba 30 minut a poté dochuťte solí a pepřem. Mezitím si také uvařte těstoviny dle návodu na obalu.
  4. Polévku rozmixujte, přidejte do ní smetanu a těstoviny a podávejte s petrželkou.

TIP! Místo krájených rajčat z plechovky zkuste i čerstvá. Polévka pak bude zase chutnat 
o něco jinak. Jaká doporučujeme? Např. ta, která celoročně dodává Zemědělské družstvo Haňovice.

Zdroj: SZIF

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
89 x [11%]
Věrnost
76 x [10%]
Velkorysost
78 x [10%]
Laskavost
74 x [9%]
Spolehlivost
77 x [10%]
Zásadovost
75 x [10%]
Poctivost
79 x [10%]
Dostatek pozornosti
92 x [12%]
Sebedůvěra
75 x [10%]
Smysl pro humor
73 x [9%]

Celkem hlasovalo : 788

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru