Tomatová polévka s těstovinami

Rajčatová nebo tomatová? V tomto případě je to úplně jedno. Název přece není nejdůležitější. Za všechno hovoří chuť. A tu má tato polévka, která může nahradit i hlavní chod, téměř nepopsatelnou. Veškeré suroviny použité ve správném poměru hrají dokonalou symfonii. U receptu sice uvádíme rozpis na 6 porcí, ale až ochutnáte, nemusí vám stačit ani celý hrnec. 
Počet porcí:
 6

Doba přípravy: 45 minut

Ingredience:

  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 2× 400 g krájených rajčat v plechovce
  • 1 lžička cukru krupice
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 g oblíbených menších těstovin
  • hrst sekané petrželové natě
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli s mrkví.
  2. Prolisujte česnek a přidejte ke směsi, poté přidejte rajčata, rajčatové pyré, cukr 
    a zalijte vývarem.
  3. Vařte zhruba 30 minut a poté dochuťte solí a pepřem. Mezitím si také uvařte těstoviny dle návodu na obalu.
  4. Polévku rozmixujte, přidejte do ní smetanu a těstoviny a podávejte s petrželkou.

TIP! Místo krájených rajčat z plechovky zkuste i čerstvá. Polévka pak bude zase chutnat 
o něco jinak. Jaká doporučujeme? Např. ta, která celoročně dodává Zemědělské družstvo Haňovice.

Zdroj: SZIF

Audioknihy: Vila v Itálii

Prací papírky

Dětská kosmetika

Anketa
BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru