Špenátový knedlíkový nákyp

Je pro vás při vaření důležitá i forma? Dáváte si rádi na servírování záležet? Pak budete z tohoto receptu nadšeni. Dokonce i ti z vás, kteří nejsou zrovna stoprocentně manuálně zruční. O všechno se totiž postarají formičky na zapékání, které používáte třeba také na muffiny. Tentokrát se ovšem můžete těšit na „bábovičky“ slané, a to v podobě nákypu plného kvalitní slaniny, vajec, špenátu, sýra
a samozřejmě bramborového knedlíku.
Počet porcí:
6

Doba přípravy: 50 minut

Ingredience:

  • 1 bramborový knedlík
  • 6 vajec
  • 200 g listového špenátu
  • 150 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 100 g tvrdého sýra
  • 100 g kvalitní slaniny
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce strouhanky
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Formičky na zapékání vymažte máslem.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm slaninu, poté přidejte špenát a na kostičky pokrájený knedlík.
  3. Směs dejte do mísy a promíchejte s vejci, sýrem, strouhankou a osolte a opepřete.
  4. Přeneste do formiček a pečte cca 25 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

TIP! Váháte, jakou zakoupit slaninu, aby po ní pokrm krásně voněl? Sázkou na jistotu je vynikající Lopenická slanina od firmy VOMA. Certifikát KLASA má již od roku 2009.

Zdroj: SZIF

Termo lahev Fizz&Go COOL

Kozí mejdan

BLOG/ČEK

„Nikdo z nás nikdy nespočítá, nevyčísli, nezjistí, kolik měl v životě štěstí. Mnohé okamžiky ani nepostřehneme, a přitom rozhodly o našem životě…“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
18 x [11%]
Hospoda/hostinec
15 x [9%]
Pivnice
15 x [9%]
Vinárna
17 x [10%]
Kavárna
15 x [9%]
Čajovna
15 x [9%]
Bar
16 x [10%]
Bistro
18 x [11%]
Rychlé občerstvení
20 x [12%]
Cukrárna
15 x [9%]

Celkem hlasovalo : 164

Revalid Skin Care

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru