Kuřecí stehna s hořčično-smetanovou omáčkou

Experimentujete rádi v kuchyni? Je pro vás ale zároveň důležité, aby byl recept naprosto jednoduchý? Pak pokračujte ve čtení! Skoro jediné, co budete muset udělat, je nakoupit kuřecí stehna a pár dalších surovin. Téměř všechno totiž za vás vykoná trouba. Kuřecí stehna s hořčično-smetanovou omáčkou se brzy stanou vaším receptem číslo jedna. A to nejen díky tomu, jak chutnají. Kuřecí totiž obsahuje velké množství bílkovin a má nízkou energetickou hodnotu. Proto si ho můžete dopřávat
i během diety. A co smetana v receptu? V přiměřené míře rozhodně neuškodí.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 60 minut

Ingredience:

  • 2 kuřecí stehna
  • 3 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 100 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Pekáč vymažte máslem a vložte do něj osolená kuřecí stehna a na kolečka nakrájenou cibuli.
  2. V misce si promíchejte smetanu, vývar a hořčici a směsí přelijte stehna.
  3. Nechte péct v předehřáté troubě cca 50 minut.
  4. Podávejte s vařeným bramborem nebo jinou oblíbenou přílohou.

TIP! Jestliže neodebíráte maso od svého osvědčeného místního řezníka, určitě nebudete litovat, když sáhnete po oceněných kuřecích stehnech od Vodňanské drůbeže nebo Drůbežářského závodu Klatovy.

Zdroj: SZIF

Termo lahev Fizz&Go COOL

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
182 x [10%]
Josefína Bakošová
159 x [8%]
Dominik Navrátil
409 x [21%]
Machač
160 x [8%]
Iveta Řádková
150 x [8%]
Lucie Marim
155 x [8%]
Luděk Šmehlík
171 x [9%]
Klára Nademlýnská
172 x [9%]
Beáta Rajská
167 x [9%]
Miroslav Michael Knot
180 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1905

POČASÍ
Vysoké Tatry
Facebook

JDI nahoru