Kuřecí stehna s hořčično-smetanovou omáčkou

Experimentujete rádi v kuchyni? Je pro vás ale zároveň důležité, aby byl recept naprosto jednoduchý? Pak pokračujte ve čtení! Skoro jediné, co budete muset udělat, je nakoupit kuřecí stehna a pár dalších surovin. Téměř všechno totiž za vás vykoná trouba. Kuřecí stehna s hořčično-smetanovou omáčkou se brzy stanou vaším receptem číslo jedna. A to nejen díky tomu, jak chutnají. Kuřecí totiž obsahuje velké množství bílkovin a má nízkou energetickou hodnotu. Proto si ho můžete dopřávat
i během diety. A co smetana v receptu? V přiměřené míře rozhodně neuškodí.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 60 minut

Ingredience:

  • 2 kuřecí stehna
  • 3 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 100 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Pekáč vymažte máslem a vložte do něj osolená kuřecí stehna a na kolečka nakrájenou cibuli.
  2. V misce si promíchejte smetanu, vývar a hořčici a směsí přelijte stehna.
  3. Nechte péct v předehřáté troubě cca 50 minut.
  4. Podávejte s vařeným bramborem nebo jinou oblíbenou přílohou.

TIP! Jestliže neodebíráte maso od svého osvědčeného místního řezníka, určitě nebudete litovat, když sáhnete po oceněných kuřecích stehnech od Vodňanské drůbeže nebo Drůbežářského závodu Klatovy.

Zdroj: SZIF

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
98 x [11%]
Věrnost
83 x [10%]
Velkorysost
85 x [10%]
Laskavost
82 x [9%]
Spolehlivost
84 x [10%]
Zásadovost
83 x [10%]
Poctivost
86 x [10%]
Dostatek pozornosti
102 x [12%]
Sebedůvěra
82 x [9%]
Smysl pro humor
80 x [9%]

Celkem hlasovalo : 865

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru