Domácí bílá horká čokoláda

Jak si co nejvíce zpříjemnit dlouhé zimní večery? Odpovědí vás jistě napadne hodně. Vaše chuťové buňky a také duši může pohladit bílá horká čokoláda vyrobená pěkně po domácku. Stačí vám jenom 4 suroviny, pár minut času a dokonalá odměna za náročný den je na světě. Chcete si šplhnout i u dětí? Hrneček plný voňavé domácí bílé horké čokolády s čepicí našlehané smetany nikdy nezklame.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 20 minut

Ingredience:

  • 400 ml mléka
  • 200 g bílé čokolády
  • 300 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 1 vanilkový lusk

Postup:

  1. Mléko zahřejte a vyškrábněte do něj vanilkový lusk.
  2. Přidejte nalámanou čokoládu a nechte rozpustit.
  3. Poté přilijte 100 ml smetany, prohřejte a můžete rozlévat.
  4. Navrch dejte šlehačku, kterou vyšleháte ze zbylých 200 ml smetany.

TIP! S mlékem je to podobně jako s masem. Když neodebíráte výrobky od svého oblíbeného farmáře, skvělou volbou je mléko např. od Bio Vavřinec a Kosař, od Farmers nebo od Bohemilk.

Zdroj: SZIF

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
93 x [11%]
Věrnost
79 x [10%]
Velkorysost
81 x [10%]
Laskavost
78 x [9%]
Spolehlivost
80 x [10%]
Zásadovost
78 x [9%]
Poctivost
82 x [10%]
Dostatek pozornosti
97 x [12%]
Sebedůvěra
78 x [9%]
Smysl pro humor
76 x [9%]

Celkem hlasovalo : 822

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru