Čokoládová roláda

Kvalitní a především chutný dezert pro lidi s nesnášenlivostí lepku je tady. Rozhodně ano! Naše čokoládová roláda totiž neobsahuje vůbec žádnou mouku. Je nadýchaná jako obláček a má skvěle vyváženou chuť. Příjemně hořkosladký kakaový základ perfektně zjemňuje našlehaná smetana. A aby byl dezert naprosto dokonalý, je třeba doplnit i lehkou kyselost v podobě vaší oblíbené marmelády. Doporučujeme rybízovou nebo višňovou.

Počet porcí: 8

Doba přípravy: 25 minut

Ingredience:

  • 6 vajec
  • 100 g cukru moučka
  • 3 lžíce kakaa holandského typu
  • 250 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • oblíbená marmeláda k podávání
  • špetka soli

Postup:

  1. Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte je s polovinou cukru do hladké pěny.
  2. Bílky s druhou polovinou cukru vyšlehejte v tuhý sníh.
  3. Ke žloutkové směsi přimíchejte kakao a poté ušlehaný sníh.
  4. Takto připravené těsto rozprostřete po plechu s pečicím papírem a dejte na 8 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  5. Mezitím si ušlehejte smetanu na náplň.
  6. Kakaový plát opatrně sundejte z plechu, na jeho spodní část naneste ušlehanou smetanu.
  7. Opatrně zamotejte do rolády a podávejte s oblíbenou marmeládou.

TIP! Sytě žluté, až oranžové žloutky a krásně husté bílky? Že je mohou mít jenom domácí vajíčka? Omyl, zárukou kvality jsou také vejce např. od Schubert Partners a Vejce CZ.

Zdroj: SZIF

Termo lahev Fizz&Go COOL

World Burger Tour 2025

BLOG/ČEK

„Nikdo z nás nikdy nespočítá, nevyčísli, nezjistí, kolik měl v životě štěstí. Mnohé okamžiky ani nepostřehneme, a přitom rozhodly o našem životě…“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
51 x [10%]
Hospoda/hostinec
43 x [9%]
Pivnice
52 x [11%]
Vinárna
47 x [10%]
Kavárna
51 x [10%]
Čajovna
45 x [9%]
Bar
54 x [11%]
Bistro
47 x [10%]
Rychlé občerstvení
54 x [11%]
Cukrárna
45 x [9%]

Celkem hlasovalo : 489

Revalid Skin Care

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru