Proč černá kočka budí respekt?

Kočka je po staletí obdivovaná, tajemná, milovaná, nenáviděná i uctívána. Vždy prezentuje svoji svobodnou vůli. Je silnou individualitou, která se nedá ochočit a možná právě proto na sebe poutá vyšší pozornost. Téměř každý komu přeběhne přes cestu, se zamyslí nad svým dnem, nad tím, co ho čeká.

V Latinské Americe jsou dodnes přesvědčení, že černá kočka jim vstupuje do života, aby jim něco oznámila či je varovala. Přeběhne-li jim přes cestu, vrátí se raději domů, i kdyby byli několik kilometrů od svého prahu. Jen se doma otočí a vydají se na cestu znovu. To Britové sledují, jestli se k nim bude přibližovat, či se bude vzdalovat. Přibližuje-li se, jsou přesvědčeni, že je čeká úspěšný den, ale pokud uteče, očekávají smůlu.

Naprosto samostatnou kapitolou je černá kočka, která obecně nevěstí nic dobrého a navíc evokuje temnotu a nejistotu. Disponuje i diskutovaným šestým smyslem. Dokáže dlouho dopředu upozornit na blížící se nebezpečí nebo nemoc. Je velmi citlivá vůči blížícím se změnám ve svém okolí. Nebezpečí vycítí možná díky feromonům, možná její senzitivnost roste se zvyšující se hladinou adrenalinu u osob, které jsou v její blízkosti.

Pokud má kočka černou barvu, je prý nositelkou strachu, pochybností i pařátem zla. Zkříží-li někomu cestu, jednoznačně prý přináší smůlu, protože jde o samotné setkání s ďáblem. Tato pověra má pravděpodobně původ v časech upalování čarodějnic, kdy byly považovány za jejich společnice, ve kterých se ukrývá sám ďábel. Rozhodující však je, všímá-li si vás nebo nějak na vás reaguje. Silné povahy se jí mohli podívat přímo do očí, pokud jim věnovala pohled, avšak slabším povahám se toto dodnes nedoporučuje. Platí, že pokud přeběhne a my s ní nemáme žádný kontakt, vůbec na nás nereaguje,  je pouhým varováním a nabádá ke zvýšené opatrnosti při uzavírání obchodů a smluv.

Ten, kdo vlastní černou kočku, prý nemůže očekávat, že jeho dům bude zalitý štěstím a jeho partnerské vztahy budou radostné a plné lásky. Byla však vyhledávána zadanými námořníky, kteří odplouvali na dlouhou dobu. Zanechávali ji doma, aby střežila domov a věrnost vyvolené, ale i jeho duši na moři, aby se vrátil ve zdraví. Pokud se černá kočka zastaví na vašem dvorku či terase, jistě vás čeká milé překvapení, ale zůstane-li, oznamuje, že přichází smolné období.

Kočky ve snech nevěstí nikdy nic dobrého. Značí falešné vábení a klamání v lásce. Zjeví-li se nám cizí a neznámá kočka, je nutné se zamyslet nad tím, komu opravdu můžeme důvěřovat. Hladíme-li snící kočku, pomáháme někomu, kdo si to vůbec nezaslouží. Kočka s koťaty  je roztomilá, ale vyjadřuje většinou setkání s nevychovanými  dětmi či výtržníky. Mňoukající kočka je symbolem zlých předtuch. Mazlíme-li se s naším miláčkem a máme-li dobrý pocit, má nám sen dát klid v duši, ale pokud by nás sekla, značí spory a potíže s těmi nejbližšími.

Kočky jsou silné individuality se sklonem prosazovat vlastní vůli, přesto mohou být dobrými pomocníky i při léčení seniorů a dlouhodobě nemocných, především při odstraňování somatických i psychických poruch a zátěží. Odborně se tato podpůrná metoda nazývá  felinoterapie.

 

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
365 x [13%]
Aperol spritz
256 x [9%]
Cuba Libre
268 x [9%]
Piňa Colada
256 x [9%]
Daiquiri
259 x [9%]
Margarita
359 x [13%]
Cosmopolitan
275 x [10%]
Mai-Tai
281 x [10%]
Whiskey sour
253 x [9%]
Pisco sour
264 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2836

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru