Liftago se otevře pro urgentní závozy potřebného materiálu v boji s koronavirem

Liftago v reakci na situaci kolem šíření koronaviru připravilo projekt Dobrovoz.cz pro dobrovolné řidiče, kteří jsou ochotni zdarma distribuovat roušky, zdravotnický materiál a další potřebné věci, a pomoci tak v boji proti koronaviru. Projekt vznikl ve spolupráci se sdružením COVID19CZ jako reakce na množící se poptávku po přepravě směřující na obě organizace. Jedná se o dobrovolný, neziskový projekt jak na straně dobrovolníků, tak na straně realizačního a koordinačního týmu.

V rámci této platformy bude Liftago sdružovat především řidiče – dobrovolníky. Rozjezd platformy a počáteční pokrytí profesionálními řidiči Liftago finančně podpoří další česká firma Livesport. Systém je otevřen dobrovolníkům, ať už flotilám (větší skupiny řidičů zprostředkované organizacemi) nebo i samostatným řidičům. Pro zabezpečení dlouhodobého fungování se připravuje financování z dalších zdrojů. „Od začátku epidemie registrujeme žádosti o urgentní transporty roušek nebo zdravotnického materiálu, proto jsme se rozhodli to ve spolupráci se skupinou Covid19CZ a za podpory Česko.Digital rozjet ve velkém a doplnit kapacity dobrovolníky a dalšími firmami. Zároveň se koordinujeme s dalšími projekty pomoci, abychom se vzájemně smysluplně doplňovali. Vyzývám tímto dobrovolnické organizace s kapacitou vozit a pomáhat nebo firmy s obchodními zástupci s auty, aby se zapojili do projektu Dobrovoz.cz,“ říká Ondřej Krátký, ředitel Liftaga.  

V rámci projektu již byl zajištěn například převoz materiálu pro výrobu ochranných štítů pro zdravotníky pomocí 3D tisku v rámci iniciativy 3D tiskem proti COVID19 nebo transport materiálu a následný rozvoz hotových respirátorů, které vyrábí ČVUT.

Poptávky mohou zasílat instituce, úřady, organizace či jednotlivci, kteří mají materiál potřebný pro urgentní distribuci po ČR na konkrétní místa. Cílem Dobrovoz.cz je být doplňkem k masovým závozům a zajišťovat velké množství operativních závozů na potřebná místa. Jednoduchý formulář pro přihlášení zájmu o převozy nebo možnost stát se dobrovolníkem naleznou zájemci na www.dobrovoz.cz

„Celý nápad na Dobrovoz vznikl na popud Liftaga, které vidělo prostor pro pomoc v oblasti ad-hoc logistiky, ale nemělo volné IT kapacity pro rychlý vývoj celé platformy. Využili jsme proto dobrovolníků z řad programátorů na platformě COVID19CZ, kteří nad Liftagem postavili systém pro tzv. dobropoptávky. Uvědomujeme si, že velká část projektů bojujících proti koronaviru, a to nejen těch vznikajících v rámci COVID19CZ, potřebuje pro svůj úspěch zvládnutou logistiku po celé České republice. Zároveň jsou zde firmy, které mají ve městech profesionální řidiče a nemají jejich kapacitu vytíženou. Díky Dobrovozu se nyní mohou zapojit například do rozvozu respirátorů, štítů a dalších zdravotnických pomůcek pro záchranné složky, nebo pomoci s přepravou zaměstnanců hygienických stanic, či lidí pomáhajících seniorům a vážně nemocným,“ popisuje projekt Vojta Roček (Workday), který se podílel na koordinaci projektu za COVID19CZ.

Na projektu se podíleli i další dobrovolníci, například https://commity.cz/ (programování FE), https://bicepsdigital.com/ (web) nebo David Stančík (https://darujukrev.cz/) (logo, grafika).

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
177 x [11%]
Aperol spritz
165 x [10%]
Cuba Libre
169 x [10%]
Piňa Colada
165 x [10%]
Daiquiri
168 x [10%]
Margarita
168 x [10%]
Cosmopolitan
182 x [11%]
Mai-Tai
149 x [9%]
Whiskey sour
164 x [10%]
Pisco sour
174 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1681

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru