Vajíčkový salát

Kdy jindy jsou vejce tak populární jako o Velikonocích? Odpověď je jednoduchá: nikdy! Receptů na jejich úpravu, je celá řada. Jemná chuť vajec a schopnost perfektně zasytit z nich dělají ideální surovinu pro široké použití. Vaječnou pomazánku zná určitě každý. Zkuste tentokrát přidat na kousky nakrájený řapíkatý celer, ředkvičky a cibuli a vše dochutit lehkým jogurtovo-hořčičným dresinkem. Troufáme si tvrdit, že si na této kombinaci pochutnají i ti, kteří jinak řapíkatému celeru moc neholdují.

Ingredience:

  • 10 vajec
  • 1 červená cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • svazek ředkviček včetně listů
  • 400 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Na malé kousky pak nakrájejte také celer, ředkvičky a cibuli.
  3. Vše promíchejte, přidejte jogurt, hořčici, osolte a opepřete.
  4. Nakonec přeberte pár hezkých ředkvičkových listů, pokrájejte je nadrobno a také přidejte do salátu.

TIP: Preferujete-li kvalitu bio, tedy produkty ekologického zemědělství, protože vám víc chutnají a taky rádi podpoříte dobrou myšlenku, sáhněte třeba po Bio vejcích Schubert.

Zdroj: SZIF

Foto: zdroj Akademie kvality

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
150 x [11%]
Aperol spritz
139 x [10%]
Cuba Libre
143 x [10%]
Piňa Colada
137 x [10%]
Daiquiri
144 x [10%]
Margarita
140 x [10%]
Cosmopolitan
153 x [11%]
Mai-Tai
126 x [9%]
Whiskey sour
135 x [10%]
Pisco sour
148 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1415

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru