Zapečená snídaňová vejce se žampiony a slaninou

Jak si představujete snídani šampiónů? Možná přesně takovou, jako je tahle. Formička na muffiny plná zapečeného vejce se slaninou a orestovaných hub. Překvapte svou rodinu, partnera, kamarádku, přátele… Vstaňte o půl hodinky dřív a užívejte si, jak libá vůně slaniny probudí zbytek domácnosti. Nikdy nevíte, kdy se vám budou u ostatních hodit plusové body, které za vaši snídani snů rozhodně získáte.

Ingredience:

  • 6 vajec
  • 250 g slaniny
  • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 100 g žampionů
  • 6 lžic mléka
  • hrst hladkolisté petržele
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Formičky na zapékání nebo na muffiny vyložte plátky slaniny vespod a po stranách.
  2. Rovnoměrně rozdělte do formiček strouhaný sýr.
  3. Pokrájené žampiony orestujte na másle a přidejte na vrstvu sýra.
  4. Poté do každé formičky rozklepněte jedno vejce.
  5. Navrch vždy zakápněte lžící mléka, osolte, opepřete a zasypte pokrájenou petrželkou.
  6. Dejte péct na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

TIP: Voňavá, libová, krásně růžová, která jen láká k zakousnutí. Přesně taková je Bačovská slanina z Vysočiny od Uzenářství a lahůdky Sláma pyšnící se za svou kvalitu oceněním Regionální potravina.

Zdroj: SZIF

Foto: zdroj Akademie kvality

PURE fest

Písecký víkend módy a designu

Ubytování v Maringotce u BIO Levandulových polí

Prací papírky

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
4 x [10%]
Josefína Bakošová
4 x [10%]
Dominik Navrátil
7 x [17%]
Machač
4 x [10%]
Iveta Řádková
3 x [7%]
Lucie Marim
4 x [10%]
Luděk Šmehlík
4 x [10%]
Klára Nademlýnská
3 x [7%]
Beáta Rajská
4 x [10%]
Miroslav Michael Knot
5 x [12%]

Celkem hlasovalo : 42

BLOG/ČEK

„Povrchní lidé mají v sobě nebezpečný nástroj v podobě své povrchnosti. Pokud křehký člověk s nimi vstoupí do hlubokého přátelství, může být velmi vážně (až smrtelně) zraněn, pokud je odvržen, když už ho nepotřebují…“ 

Lenka Žáčková

POČASÍ
JDI nahoru