Velikonoční beránek

Před Velikonocemi se často konají soutěže o nejhezčího a nejchutnějšího beránka. Jestli se jich účastníte, možná přemýšlíte, jakého letos upečete. Pomyslným esem z rukávu může být ten náš, kde nechybí kromě klasiky – másla, mouky a cukru – ani tolik oblíbený tvaroh, který těsto neuvěřitelně zvláční. Až ho ochutnáte, nejspíše si zařadíte tento recept do vašeho rodinného archivu.

Ingredience:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 200 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • ½ prášku do pečiva
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • máslo na vymazání formy

Postup:

  1. Máslo utřete s vejci a cukry do hladké pěny.
  2. Poté přidejte tvaroh a postupně i prosátou mouku s práškem do pečiva a sůl. Přidejte citronovou kůru podle chuti.
  3. Formu na beránka vymažte důkladně máslem a vysypte moukou.
  4. Formu naplňte těstem a pečte cca 40 minut v troubě předehřáté na 170 stupňů.

TIP: Není nad to, péct z kvalitních surovin! Například máslo. Pokud váháte, jaké vybrat, zkuste BIO Čerstvé máslo z Farmy Kozí hrádek oceněné Regionální potravinou. Anebo se porozhlédněte ve vašem kraji, zda nenajdete kvalitní mlékárenské máslo z farmy za rohem. 

Zdroj: SZIF

Foto: zdroj Akademie kvality

PENNY má nové plyšáky

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
160 x [10%]
Josefína Bakošová
138 x [8%]
Dominik Navrátil
371 x [22%]
Machač
140 x [8%]
Iveta Řádková
122 x [7%]
Lucie Marim
136 x [8%]
Luděk Šmehlík
149 x [9%]
Klára Nademlýnská
149 x [9%]
Beáta Rajská
146 x [9%]
Miroslav Michael Knot
156 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1667

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru