Velikonoční beránek

Před Velikonocemi se často konají soutěže o nejhezčího a nejchutnějšího beránka. Jestli se jich účastníte, možná přemýšlíte, jakého letos upečete. Pomyslným esem z rukávu může být ten náš, kde nechybí kromě klasiky – másla, mouky a cukru – ani tolik oblíbený tvaroh, který těsto neuvěřitelně zvláční. Až ho ochutnáte, nejspíše si zařadíte tento recept do vašeho rodinného archivu.

Ingredience:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 200 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • ½ prášku do pečiva
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • máslo na vymazání formy

Postup:

  1. Máslo utřete s vejci a cukry do hladké pěny.
  2. Poté přidejte tvaroh a postupně i prosátou mouku s práškem do pečiva a sůl. Přidejte citronovou kůru podle chuti.
  3. Formu na beránka vymažte důkladně máslem a vysypte moukou.
  4. Formu naplňte těstem a pečte cca 40 minut v troubě předehřáté na 170 stupňů.

TIP: Není nad to, péct z kvalitních surovin! Například máslo. Pokud váháte, jaké vybrat, zkuste BIO Čerstvé máslo z Farmy Kozí hrádek oceněné Regionální potravinou. Anebo se porozhlédněte ve vašem kraji, zda nenajdete kvalitní mlékárenské máslo z farmy za rohem. 

Zdroj: SZIF

Foto: zdroj Akademie kvality

Biorythme

Celebration BOX

Equal Pay Day

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
179 x [10%]
Hospoda/hostinec
165 x [10%]
Pivnice
179 x [10%]
Vinárna
161 x [9%]
Kavárna
181 x [10%]
Čajovna
164 x [9%]
Bar
178 x [10%]
Bistro
177 x [10%]
Rychlé občerstvení
184 x [11%]
Cukrárna
164 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1732

PETER BENCE

POČASÍ

Počasí Praha - Slunečno.czPočasí Brno - Slunečno.cz
Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Facebook

JDI nahoru