Velikonoční beránek

Před Velikonocemi se často konají soutěže o nejhezčího a nejchutnějšího beránka. Jestli se jich účastníte, možná přemýšlíte, jakého letos upečete. Pomyslným esem z rukávu může být ten náš, kde nechybí kromě klasiky – másla, mouky a cukru – ani tolik oblíbený tvaroh, který těsto neuvěřitelně zvláční. Až ho ochutnáte, nejspíše si zařadíte tento recept do vašeho rodinného archivu.

Ingredience:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 200 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • ½ prášku do pečiva
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • máslo na vymazání formy

Postup:

  1. Máslo utřete s vejci a cukry do hladké pěny.
  2. Poté přidejte tvaroh a postupně i prosátou mouku s práškem do pečiva a sůl. Přidejte citronovou kůru podle chuti.
  3. Formu na beránka vymažte důkladně máslem a vysypte moukou.
  4. Formu naplňte těstem a pečte cca 40 minut v troubě předehřáté na 170 stupňů.

TIP: Není nad to, péct z kvalitních surovin! Například máslo. Pokud váháte, jaké vybrat, zkuste BIO Čerstvé máslo z Farmy Kozí hrádek oceněné Regionální potravinou. Anebo se porozhlédněte ve vašem kraji, zda nenajdete kvalitní mlékárenské máslo z farmy za rohem. 

Zdroj: SZIF

Foto: zdroj Akademie kvality

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
54 x [12%]
Věrnost
44 x [9%]
Velkorysost
47 x [10%]
Laskavost
44 x [9%]
Spolehlivost
48 x [10%]
Zásadovost
47 x [10%]
Poctivost
46 x [10%]
Dostatek pozornosti
53 x [11%]
Sebedůvěra
43 x [9%]
Smysl pro humor
43 x [9%]

Celkem hlasovalo : 469

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru