Nahrávám...


Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem

Není nad to, přijít domů hladový a cítit, jak se line z trouby nezaměnitelná vůně masa a bylinek. Samou zvědavostí pootevřete troubu a rovnou počítáte, kolik je na plechu kousků. Těšíte se, že si za pár minut pochutnáte na voňavých hovězích karbanátcích, které už jste neměli roky! Možná vás ještě napadne, že by to chtělo nějaký dresink. Karbanátky s dipem tvoří dokonalý pár. A až ochutnáte ten náš s orestovanou slaninou, nebudete chtít jiný.

Ingredience:

Na karbanátky:

  • 600 g mletého hovězího masa
  • 200 g strouhanky
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • hrst hladkolisté petržele
  • hrst čerstvého kopru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Na dip:

  • 200 ml bílého jogurtu
  • 100 g slaniny
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Mleté maso smíchejte s nakrájenou cibulí, vejci, kečupem, hořčicí a prolisovanými stroužky česneku.

  2. Do směsi přidejte nadrobno pokrájené bylinky a lístky tymiánu, osolte a opepřete

    a postupně přisypte strouhanku.

  3. Ze směsi vytvořte malé bochánky a z nich tvarujte karbanátkové placičky. Pokud bude potřeba, přidejte strouhanku.

  4. Karbanátky vyrovnejte na plech a pomašlujte olejem z obou stran. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů cca 35 minut.

  5. Během pečení si připravte dip. Orestujte si slaninu a přidejte ji do směsi jogurtu a majonézy.

  6. Dip dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

TIP: Hustý tak akorát, příjemně nakyslý, svěží a čerstvý. Právě jsme vám představili jedinečnou zakysanou mléčnou pochoutku oceněnou značkou kvality Klasa, a to Moravia Jogurt bílý, který můžete zakoupit i v rodinném balení.

Zdroj: SZIF

Foto: zdroj Akademie kvality

T-E-O

AKTUALITY
ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM
Anketa

KOLIK ZNÁTE OSOBNĚ NAKAŽENÝCH NEBO TĚCH, KTEŘÍ MĚLI KORONAVIRUS (ne, jen z doslechu)?

Žádného
125 x [11%]
Jednu osobu
108 x [10%]
Dvě osoby
119 x [11%]
Tři osoby
113 x [10%]
Čtyři osoby
105 x [9%]
Pět - deset osob
97 x [9%]
Jedenáct - dvacet osob
104 x [9%]
Jednadvacet - čtyřicet
114 x [10%]
Desítky (více než 41 a méně než 100)
131 x [12%]
Více než sto
109 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1125

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit! Cestuji podle finančních možností, ale zážitky se koupit nedají, ty fakt musíte zažít a nepozřebujete nijak velký rozpočet, podstatné je si to užít!

Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, to byl původní plán. Nakonec jsem se rozhodla, že do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna... Můj projekt PARAEVROPSKÁ CESTA měl být původně tříletý, ale okolnosti se celosvětově změnily.

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, s mojí Zuz jsem absolvovala většinu výprav. Společně jsme se vydaly do Dublinu, prošly jsme Andalusii a byly jsme také ve Varšavě, v Berlíně a v Londýně, který byl naším posledním velkým výletem a asi na pěkně dlouhou dobu. Sama jsem se vydala jen do Bratislavy, snad jen tam se totiž domluvím bez pomoci. 

Lenka Žáčková

Je to rok, co jsem zahájila svoji Paraevropskou cestu.

21.3. 2019 jsem se vydala do Vídně.

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

Návštěvnost
TOPlist
PALEC NAHORU PRO VŠECHNY ODPOVĚDNÉ!

JDI nahoru