Pro první linii ochotně vaří Pohlreich s Punčochářem i Stejskalem

Celou řadu podnikatelů neblaze zasáhla současná opatření nařízená vládou kvůli pandemii nového typu koronaviru. Přesto se snaží pomáhat, jak to jen jde. Výjimkou není ani známý šéfkuchař Jan Punčochář a restauratér a šéfkuchař Zdeněk Pohlreich a vedoucí střediska praktického vyučování Jan Stejskal, kteří přišli s programem Vaříme nepostradatelným. To znamená lidem nasazeným v době pandemie koronaviru v první linii, tedy policistům, hasičům a hlavně sestřičkám a zdravotníkům. 

S pandemií koronaviru je jistě třeba bojovat, na druhou stranu je třeba počítat s obrovskou ránu pro velké firmy i drobné živnostníky. Velká otázka navíc je, jestli drakonická opatření, která má Česká republika, vůbec něčemu pomohou. Na příkladech Itálie nebo Španělska, tedy zemí, které bojují s COVID-19 o něco déle, je patrné, že přiškrcení ekonomiky není správná cesta. Nakažených je tam stále více stejně, jako obětí na životech přesto, že ekonomika prakticky stojí. Jednou z mála výhod, které pandemie přinesla je, že si lidé vzájemně pomáhají. Ukazuje se, že na tom možná ještě nejsme tak špatně, jak si mnozí mysleli. Prostě nejhorší, co je sedět doma na zadku a čekat, že se něco samo stane. Jenže ono se nestane vůbec nic. 

Zoufalá doba si žádá nejen zoufalé činy, ale také skutky, které ukazují, že si lidé stále dokážou vyjít vstříc a jeden druhého uznávat. Jak říká Zdeněk Pohlreich - „šít roušky nezvládneme, tak děláme to, co umíme, vaříme.“ S Janem Punčochářem a Janem Stejskalem se pustili do opravdu unikátního projektu. Se svými týmy dělají jídlo pro pražské záchranáře, hasiče, zdravotníky a policisty a sami jim ho rozvážejí. Využívají k tomu peníze od sponzorů, založili také transparentní účet, sami investují know-how a zázemí. Všechna jídla lidem, kteří se nemocí bojují v první linii, dorazí včas a samozřejmě teplá. Tímto bychom také chtěli pomoci všem sponzorům a partnerům tohoto projektu.

Každý den doručují stovky porcí. A když se najdou dárci, rádi tyto počty ještě navyšují. Jak se nám podařilo zjistit, už od úterý minulého týdne si na skvělých jídlech pochutnávají ve Všeobecné fakultní nemocnici, kam se od středy bude vozit dalších padesát jídel denně, dvacet jídel za den poputuje do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích a dalších dvacet do Nemocnice na Františku. Takových lidí by mělo být více! Místo neustále remcání, že něco nejde se pustit do pomoci těm, kteří to potřebují ještě více. Díky za to! A nebyli by to kulinářští velmistři, kdyby nepřišli s něčím novým. V sobotu totiž upekli zákusy a my přejeme sestřičkám dobrou chuť!

 

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
25 x [11%]
Věrnost
21 x [9%]
Velkorysost
23 x [10%]
Laskavost
23 x [10%]
Spolehlivost
24 x [10%]
Zásadovost
25 x [11%]
Poctivost
23 x [10%]
Dostatek pozornosti
25 x [11%]
Sebedůvěra
22 x [9%]
Smysl pro humor
21 x [9%]

Celkem hlasovalo : 232

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru