Královna Viktorie prožila rebelské a promiskuitní mládí

Britská králova Viktorie byla dcerou prince Edwarda, vévody z Kentu, čtvrtého syna krále Jiřího III. a princezny Viktorie Sasko-Kobursko-Saalfeldské. Otcovi starší bratři zemřeli bez legitimních potomků, a tak se se po smrti strýce Viléma IV. v roce 1837 stala královnou.

Na trůn dosedla v 18 letech a v čele impéria stála neskutečných 63 let a sedm měsíců. Byla posledním monarchou z hannoverské dynastie a doba jejího panování se na její počest označuje jako viktoriánská. Za její vlády se Británie přeměnila v moderní expandující konstituční monarchii, která si podrobila téměř pětinu světa.

Viktorii vychovávala za zavřenými dveřmi její matka se ji snažila držet v Kensingtonském paláci zcela odtrženou od života. Viktorie byla svázána pravidly a jedním z nich bylo psaní deníku, díky kterému ji matka velice snadno kontrolovala. Po celý život si denně zapisovala zhruba 2500 slov.

Mladá rebelka byla velmi inteligentní, duchaplná, zvídavá a zajímala se o život kolem sebe. Velice ráda se však bavila a plesy byla skvělou příležitostí. Flirtovala s muži a byla až promiskuitní, ví se o celé řadě jejích románků. Co však bylo za touto její smělostí? Měla totiž velmi dobře vybavenou svoji domácí lékárničku, ve které bylo opium, speciální žvýkací guma, kokain a marihuana. Měla i vodní dýmku na opium a laudánum, což je tinktura, která se připravovala z 90 % alkoholu, ve kterém se rozpouštělo opium. Do deníku si dokonce zapsala, že droga byla tišící, ulevující a nesmírně příjemná. Její propriety jsou pro mnohé i dnes velmi překvapivé.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
364 x [13%]
Aperol spritz
255 x [9%]
Cuba Libre
268 x [9%]
Piňa Colada
255 x [9%]
Daiquiri
259 x [9%]
Margarita
358 x [13%]
Cosmopolitan
275 x [10%]
Mai-Tai
281 x [10%]
Whiskey sour
252 x [9%]
Pisco sour
263 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2830

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru