Nahrávám...


Italská F4 v Mugellu: Staněk s plnou hrstí bodů

Roman Staněk, mladý talentovaný pilot F4 to na italském okruhu v Mugellu má za sebou další úspěšný víkend. Jeho italská mise totiž po zisku poháru pro nováčka roku v německé F4 skončila ziskem druhé příčky a dvou sedmých míst. Poslední závod v Monze ...

Thajská škola vaření - Kouzlo thajské kuchyně v SaSaZu

Poznejte kouzlo thajské kuchyně, která je díky svým kombinacím chutí a barev oblíbená po celém světě. Jejím základem je harmonie chutí, která je nedílnou součástí každého pokrmu, a právě tu vám pomůže najít náš Sous Chef Robbert van den Berg. S jeho ...

Výstava fotografií Vladimíra Birguse ukazuje směšnost i tragédii života v totalitě

Tak mnoho, tak málo. Pod tímto názvem se od 9. října 2019 v Domě U Černé Matky Boží v Praze uskuteční výstava uznávaného českého fotografa Vladimíra Birguse. První část jeho snímků, pořízených v šedivých časech reálného socialismu, už uvedl loni fest...

Pampelišky pro ALSU už začaly pomáhat

Kalendář Pampelišky pro ALSU se vydává na svoji misi, která směřuje k pomoci osob s ALS. Tento skvělý počin byl pokřtěn v rámci benefičního koncertu Společně proti bezmoci v mezinárodním duchovním centru Pražská křižovatka. Prostory kostela sv. Anny ...

Světový den úsměvu: Smích a úsměv zlepšuje zdraví a zkvalitňuje život

Že úsměv a smích podporují zdraví, zkvalitňují a prodlužují život a pomáhají předcházet zdravotním komplikacím a onemocněním jako je infarkt a mozková mrtvice je starý známý a xkrát ověřený fakt. Přesto však se zejména Češi v dnešní době moc neusmíva...

Škola vaření Jihovýchodní Asie v SaSaZu je výtečná!

Pro všechny milovníky asijské kuchyně připravili v SaSaZu školu vaření, která nabízí skvělé kurzy. Šéfkuchař Andy Tan vás seznámí s hlavními principy kuchyně jihovýchodní Asie, typickými metodami vaření a také poznáte barevné a voňavé ingredience a ...

Vychutnejte si čokoládu bez cukru a tedy i bez výčitek!

Máte rádi čokoládu, ale trápí vás její kalorie. Už nemusí, dejte si čokoládu bez cukru! K doslazení takových čokolád se používají náhradní sladidla, která jsou vhodná pro diabetiky i pro ty, kteří si hlídají štíhlou linii. Pokud chcete mlsat zdravě, ...

Katka a Veronika: Tahle dvojčata prostě chcete!

Jsou jako zjevení z jiného světa. Blonďaté hřívy, kouzelné úsměvy, za které by princ Bajaja draka do hlavy bil a celkový šmrnc a sexy tělo, o kterém sní světové celebrity. A proč množné číslo? Protože jsou dvě! Dvojčata Kateřina a Veronika Hunkovy js...

Tanečník Marek Dědík není s adrenalinem velký kamarád, ale rychlá auta má rád

Na brněnský festival tance, zábavy a sportu LIFE! zavítá letos také Marek Dědík, mistr České republiky v latinskoamerických tancích. Jistě ho znáte také jako tanečníka ze soutěže StarDance. Tančil s Veronikou Žilkovou, Olgou Šípkovou, Jitkou Schneide...

R.I.P. Karel GOTT

...

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, to byl původní plán. Nakonec jsem se rozhodla, že do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna... Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně, ale dnes už vím, že překročím i hranice staré dobré Evropy. 

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, v loňském roce jsem se s mojí Zuz vydala do Dublinu (tedy ono to bylo naopak), navštívila jsem  Bratislavu a opět s mojí Zuz jsme prošly Andalusii a byly jsme také ve Varšavě. 

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

NA CO SI VŽDY SI VŽDY UDĚLÁTE ČAS?

Na kávičku
3 x [7%]
Na cigárko
5 x [12%]
Na rodinu
3 x [7%]
Na kamarády
4 x [9%]
Na nákupy
3 x [7%]
Na své koníčky
6 x [14%]
Na odpočinek
9 x [21%]
Na cestování
3 x [7%]
Na uklízení
4 x [9%]
Na návštěvu občerstvovacího zařízení
3 x [7%]

Celkem hlasovalo : 43

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru