Historie gelata, tedy tradiční italské zmrzliny, sahá až do Starověkého Říma, kde se tyto studené dezerty vyráběly ze sněhu a ledu. Za otce moderní zmrzliny je pak považován florentský kuchař Bernardo Buontalenti, který královskému dvoru v 16. stole...
Pražský Svět medúz potěšil všechny své příznivce, před pár dny opět otevřel své brány návštěvníkům. Největší evropské medúzárium slavnostně představilo všechny nové atrakce. Provozovatelé ve spolupráci s OC Arkády Pankrác, na jejichž střeše se Svět m...
Stále častější možnost práce z domova, důraz na prvotřídní chuť kávy nebo i ekologické hledisko stojí za čím dál větší oblibou domácích automatických kávovarů na zrnkovou kávu. Také tak rádi začínáte den výtečným espressem, lahodným latte macchiatem...
Zkušenosti z pandemie potvrzují, že onemocnění covid-19 může mít škodlivé účinky na zdraví u kohokoli v jakémkoli věku. Přesto by se kvůli současné situaci nemělo zapomínat na prevenci dalších onemocnění a očkování proti nim odsouvat na vedlejší kole...
Od této neděle budou moci návštěvníci hradu Lipnice nad Sázavou vidět vzácný originál středověkého latinského rukopisu tzv. Lipnické bible, která se sem jako na místo svého vzniku vrátí přesně po 600 letech. Její osud, který je spojený s českou histo...
Jen málokdo v naší zemi netuší, že právě probíhá 15. mistrovství Evropy ve fotbale EURO 21. Češi jsou vášnivými fanoušky, nejen doma u obrazovek, ale i ve sportbarech a na veřejných prostranstvích diskutují o zápasech, o výkonech našeho týmu a v příp...
Mezinárodní hudební festival Blues Alive oznamuje první účinkující jubilejního dvacátého pátého ročníku, který proběhne od 11. do 13. listopadu 2021 v Šumperku. Z USA přijedou několikanásobní držitelé prestižních cen Blues Music Awards: jedna z nejvě...
Projekt Znojmo Zadax, který město Znojmo a Znojemská Beseda uvedly v loňském roce budou návštěvníci moci využít i v nadcházející sezóně. Stačí podpořit místní hotel, kavárnu, vinárnu a další podnikatele v cestovním ruchu, a to nejlepší jako podzemí, ...
V létě se všichni snažíme co nejvíce času trávit venku, neznamená to však, že se můžeme vzdát spánku. Právě v tomto ročním období totiž potřebujeme dostatek odpočinku, aby se po náročném dni zregenerovalo jak naše tělo, tak i mysl plná nových zážitků...
Francie je jednou z největších sýrových velmocí, vyrábí se zde přibližně 400 různých druhů. Pokud tedy i vy patříte k milovníkům jemného mléčného potěšení, nenechte si ujít misku na rozpékání sýrů v troubě, tzv. cheese baker, od burgundské značky Emi...


.jpg)


„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“
Lenka Žáčková

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?
Restaurace
216 x [11%]
Hospoda/hostinec
196 x [10%]
Pivnice
204 x [10%]
Vinárna
191 x [9%]
Kavárna
209 x [10%]
Čajovna
197 x [10%]
Bar
203 x [10%]
Bistro
213 x [10%]
Rychlé občerstvení
218 x [11%]
Cukrárna
196 x [10%]
Celkem hlasovalo : 2043